woensdag 23 september, 2020 01:48
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Eigenaren Gea en Willem op het terras
Eigenaren Gea en Willem op het terras

Terras De Bosberg: “Klanten vertrekken met een goed gevoel”

  Recreatie & Ontspanning

APPELSCHA - Aan het begin van de zomer vroeg het team van RondOm Stellingwerven zich af wat nu eigenlijk het leukste terras in de buurt is. Honderden buurtgenoten stuurden hun suggesties en stemden op restaurants op de long- en shortlist. Uiteindelijk kwam Restaurant De Bosberg als winnaar uit de bus. Wij zochten eigenaren Willem en Gea op, natuurlijk op hun eigen terras.

Restaurant De Bosberg heeft het leukste terras van Oost- en Weststellingwerf
Tien jaar geleden startte echtpaar Willem en Gea met het restaurant aan de Bosberg in Appelscha. Beide hadden al veel ervaring opgedaan bij vakantieparken, maar De Bosberg was voor hen hun eerste eigen zaak. De eerste vijf jaar was voor hen echt overleven: “We hebben echt onderschat hoeveel tijd het kost om het bedrijf zo op te bouwen zoals we het voor ogen hebben,” vertelt Gea.

"We zijn in 2012 gestart met het bakken van appeltaarten en die leveren we inmiddels ook aan verschillende andere ondernemers in Friesland, Drenthe en Groningen en in 2018 hebben we, aan de achter- en bovenzijde van ons restaurant, een familiehuis / groepsaccommodatie laten bouwen. Bolle Buik Borrel & Bed omvat alles. Dat versterkt elkaar.”

Het duo heeft van gastvrijheid en service het allerbelangrijkste gemaakt: “Alles moet kloppen, mensen moeten met een goed gevoel naar buiten lopen. We hebben een ontzettend goed team rondlopen die passie heeft voor het werk,” aldus Gea. Dat krijg je terug van je gasten. Steeds meer mensen, uit het dorp en nabije omgeving of toeristen die het natuurgebied om De Bosberg bezoeken, weten het restaurant te vinden.

Coronacrisis was een klap
De coronacrisis was voor het ondernemersduo dan wel echt een klap. Willem: “Je komt in een soort rouwproces terecht. Je hebt tijd om na te denken en vraagt je af of je je hoofd wel boven water kan houden, maar dan gaat de knop om.” Het team, dat normaal heerlijk eten en drinken serveert, ging aan de klus. Alles werd spik en span gemaakt, een groot gedeelte van het restaurant kreeg een nieuw likje verf. Later, toen de maatregelen versoepelt werden, begonnen ze op zon- en feestdagen een afhaalservice en waren ze op zondag geopend voor koffie en (appel)taart to go. “Zo houd je toch contact met de gasten. Zonder hen zouden we niet kunnen bestaan.”

Nu ongekend druk
Nu alle horecagelegenheden weer open mogen is het ongekend druk: “We zien dat er op het terras en in het restaurant veel meer mensen uit de buurt zitten,” vertelt Willem: “Ze gaan minder op vakantie, maar geven wel meer geld uit. Het is geen uitzondering dat we al 150-200 mensen hebben voor de lunch.” Veel aan het interieur hoefden ze niet te verandering. Gea: “Het restaurant was al erg ruim opgezet, ik denk dat we misschien tien stoelen hebben weggehaald. Afstand houden is hier geen probleem.”

Dat De Bosberg uitgeroepen is tot het leukste terras van Oost- en Weststellingwerf, is een erkenning van al het werk dat ze de afgelopen jaren in het bedrijf hebben gestopt: “Het is fijn dat mensen zien dat je je best doet om ze een fijne beleving te bieden.” Willem en Gea nodigen ook u uit om binnenkort een keer langs te komen en te genieten van een hapje en drankje op het mooie, zonnige terras.

Meer berichten