Afbeelding

Wandel interventie voor chronisch zieken

Recreatie & Ontspanning

Uitnodiging voor de informatiebijeenkomst van de Diabetes Wandel Challenge in Wolvega

De gezamenlijke huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers, diëtisten in Wolvega hebben in samenwerking met het Buursportwerk de handen in één geslagen. Zij doen mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2020. Vanaf 3 september wordt er elke week een wandeltraining gegeven, ongeveer 12 weken lang, aan een groep deelnemers uit de buurt. 

Of u nog maar 2 minuten kunt wandelen, of misschien al een half uur. Of u met een stok loopt, of zelfs met een rollator. Iedereen kan meedoen. De informatie bijeenkomst is op donderdag 27 augustus. U bent van harte uitgenodigd om met hen mee te wandelen. Ongeacht uw wandelniveau. 

Waarom een meer gezondere leefstijl?

In het nieuws zijn berichten verschenen dat mensen met overgewicht en hart- en vaatziekte meer risico lopen bij het coronavirus. Zo viel het sommige specialisten op dat een groot gedeelte van de ernstige zieke patiënten op de intensive care overgewicht had. Deze Challenge kan een stapje zijn naar een gezondere leefstijl.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 passen we de editie van 2020 aan. We starten dit jaar in september en sluiten de wandelingen af op zaterdag 14 november 2020. Dan is het ook wereld diabetesdag. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Start wandelingen
Op donderdag 3 september is de eerste wandeldag. Er wordt rekening gehouden met verschillende wandelniveaus. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen wordt er getraind voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Voor uw en onze gezondheid houden wij ons aan de RIVM richtlijnen en wandelen op 1,5 meter afstand van elkaar. Inschrijven kan via de site: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/wolvega/

Meer weten?
Op 27 augustus om 11.00 uur organiseren de gezamenlijke groep een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in De Rank aan de Kerkweg te Wolvega. Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld u aan voor de bijeenkomst door te mailen naar rose@sportfryslan.nl of bellen naar 06 1292 0184. Ook wanneer u vervoersproblemen ondervindt.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 13 uur geleden
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 16 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 22 apr, 12:00