woensdag 12 augustus, 2020 02:28
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven

Genomineerden ‘Leukste uitje van Friesland’ 2021 bekend

  Recreatie & Ontspanning

Twaalf uitjes zijn in de race voor de titel ‘Leukste uitje van Friesland 2021’. Een vakjury heeft de top 12 vastgesteld. Nu is het aan de leden van de ANWB. Zij kunnen vanaf vandaag hun stem en steun uitbrengen aan hun favoriete uitje in de provincie via www.anwb.nl/verkiezing

Wie de winnaars zijn wordt begin volgend jaar bekend gemaakt. 

De top 12 van genomineerde uitjes in Friesland (in willekeurige volgorde):

1. Verkeers- en attractiepark Duinen Zathe
2. Aqua Zoo Friesland
3. Puur Terschelling
4. Fries Museum
5. Wadlopen bij wadloopcentrum Friesland
6. Ir. D.F. Woudagemaal
7. Natuurmuseum Fryslan
8. Jopie Huisman Museum
9. Kameleondorp Terherne
10. Museumboerderij Ot en Sien
11. Sybrandy's Speelpark
12. Wadden Experience Center

Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ nomineert de ANWB 39 uitjes. Dit zijn uitjes met een bezoekersaantal boven de 450.000.

Criteria waar de jury en de leden de uitjes op beoordelen: prijs/kwaliteit, sfeer, aanbod, toegankelijkheid voor hele gezin, klantvriendelijkheid en de faciliteiten.

Vakjury bestaat uit: Walter Jonker – Hoofdredacteur Pretwerk.nl, Riëtte Mulder-Lemein – mede-eigenaar Go-Kids, Goof Lukken –Trendwatcher en docent attractieparken management Breda University of applied sciences, Hans van Leeuwen – trendwatcher Pleisureworld, Willem Kraanen – senior adviseur ZKA Leisure consultants en Marlies Ellenbroek – Marketing en Business Development Manager ANWB Eropuit.

De verkiezing van het ‘Leukste uitje’ wordt georganiseerd door ANWB Eropuit. Dé plek binnen ANWB waar leden inspiratie opdoen voor een leuke dag uit in eigen land. Op www.anwb.nl/eropuit kunnen leden ook tickets voor de leukste uitjes met ANWB ledenvoordeel bestellen.

Meer berichten