Afbeelding
Foto: Veiligheidsregio Fryslân

Met #slimmerchillen de zomer door

Recreatie & Ontspanning

Schrijf je eigen zomerrap, ontwerp een poster of geef jouw mening over actuele stellingen: drie manieren om deze zomer actief mee te doen aan de #slimmerchillen-campagne. En voor wat hoort wat: wie meedoet maakt kans op prijzen.

‘Slimmer chillen = Corona killen’: dat is de slogan waarmee acht veiligheidsregio’s jongeren en studenten uitdagen om met creatieve oplossingen te komen voor de 1.5 meter samenleving. Want chillen, dat willen we gewoon blijven doen in coronatijd. Maar we zullen het wel ‘slimmer’ moeten aanpakken, om het ook veilig te houden. Door slimme oplossingen te delen kunnen we elkaar wellicht een handje helpen. 

Rap-challenge 
Ook jij kunt meedoen aan deze campagne en met jouw creatieve bijdrage jongeren en studenten in heel Nederland inspireren. Bijvoorbeeld door je eigen #slimmerchillen-rap te maken. Tot half augustus kun jij je eigen creatieve, flowende, grappige zomerrap insturen! Wie weet gaat hij straks als ‘zomerhit’ heel het land door! De winnaar verdient in ieder geval een cadeaubon van 50 euro. Inspiratie nodig? Er zijn al inzendingen binnen en te beluisteren op de website.

Slimmerchillen-poster
Heb jij minder met teksten of heb je geen ritmegevoel? Doe dan mee aan de #slimmerchillen-posterwedstrijd. Stuur ons jouw komische of misschien juist wel heel serieuze artistieke foto met als onderwerp ‘Ik en 1.5 meter’. Dan maken wij van jouw inzending een #slimmerchillen campagneposter, bestemd voor abri’s en reclameborden in jouw gemeente. Alle posters gaan we bovendien bundelen en aan het einde van deze zomer aanbieden aan premier Mark Rutte

Geef je mening
Is ook dat niets voor jou? Doe dan mee aan de #slimmerchillen-polls op onze website en geef je mening over tweewekelijkse stellingen. Zoals: ‘Die 1.5 meter is easy voor mij’. Onder de deelnemers verloten we per poll drie waardecheques van 10 euro. Dus jouw (beargumenteerde) mening is misschien wel geld waard.

Meer weten?
Meer weten over de rap, de posterwedstrijd of de polls? Ga dan naar https://slimmerchillen.nl 

‘Slimmer Chillen = Corona Killen’ is een gezamenlijke campagne van de Veiligheidsregio’s Hollands Midden, Kennemerland, Groningen, Fryslân, Noord- en Oost-Gelderland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden en Zuid-Holland Zuid.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 7 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 9 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00