Afbeelding
Foto: Tibbesma Fotografie

Kinderboerderij De Naturij

Recreatie & Ontspanning

Kinderboerderij De Naturij te Drachten, met ruim 175.000 bezoekers per jaar, heeft van Het Land van ANWB in de categorie Leukste uitje van Friesland ZILVER behaald voor 2019.

De Naturij staat al 47 jaar bekend om o.a. de grote Bokkenbistro (geheel vernieuwd eind 2019!) waar je de geiten kunt aaien en knuffelen, de boerderij Maartenshoeve, het Reptielenhuis waar slangen, leguanen, schildpadden, reuzenslakken, sprinkhanen en vogelspinnen zijn te bewonderen. In  de  weiden  lopen  onze  Lakenvelder koe  Arja,  Soay  schapen, pony’s en ezels. Er zijn gezellige varkens, emoes, Vlaamse reuzen, cavia’s en nog veel meer leuke dieren.

Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart en een groot buitenterras. Er is een grote speeltuin, waarvan de kleurrijke 8 meter hoge klimtoren de grote blikvanger is. In de Verkeerstuin met skelters kunnen de kinderen zichzelf enorm vermaken  op  het  mooie  geasfalteerde parcours. In het parkgedeelte zijn meerdere natuur-ontdekpaden, waaronder de Waterbeleefroute en het Blotevoetenpad.

De Naturij heeft een indoor speelparadijs, “De  Speelhal” waar de kinderen het hele jaar door kunnen klimmen, klauteren, glijden en slingeren. De Speelhal heeft verder een serre, meerdere ballenbakken, een ballenmachine en een hoge  klim “power”-toren met uitkijk over het Naturij terrein. Ook voor de allerkleinsten zijn er speelmogelijkheden. 

De Naturij is rolstoelvriendelijk en er zijn diverse speeltoestellen, waaronder een heuse rolstoeldraaimolen. De Naturij wil graag het samenspelen van valide en mindervalide kinderen verder stimuleren. 

De  Naturij is rookvrij. 

Iedere  maand  is  er  een  kleurplaatwedstrijd met leuke prijzen.  Door het coronavirus zijn er maatregelen waar men rekening mee moet houden, kijk voor alle info op www.naturij.nl

Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 22 uur geleden
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid gisteren
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport 18 apr, 08:00
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00