Claudia Hekkema, de nieuwe mantelzorgconsulent voor de gemeente Ooststellingwerf.
Claudia Hekkema, de nieuwe mantelzorgconsulent voor de gemeente Ooststellingwerf. Foto: Gemeente Ooststellingwerf

Even voorstellen: de nieuwe mantelzorgconsulent van Ooststellingwerf

Politiek

OOSTERWOLDE - De gemeente Ooststellingwerf heeft vanaf deze week een mantelzorgconsulent. Claudia Hekkema, hiervoor Wmo-consulent bij de gemeente, gaat deze nieuwe functie invullen. 

De mantelzorgconsulent wordt het aanspreekpunt voor alle mantelzorgers in de gemeente. Inwoners die zorg verlenen aan een naaste, kunnen bij Claudia terecht met hun zorgen, vragen of voor informatie over bijvoorbeeld faciliteiten in hun dorp. 

Ook gaat ze in gesprek met vrijwilligers of instanties die mantelzorgers kunnen ondersteunen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Daarmee kan de gemeente (jonge) mantelzorgers nog beter ondersteunen.

Mantelzorgers in de gemeente ondersteunen

“Toevallig begint Claudia in de Week voor de Jonge Mantelzorger. De jonge mantelzorgers zijn een groep waarmee wij graag in contact komen. Om ze een hart onder de riem te steken, te ondersteunen en te horen wat ze nodig hebben om mantelzorger te kunnen zijn”, vertelt wethouder Esther Verhagen. 

“Mantelzorger zijn kan enorm intensief zijn. Zorgen voor een ander combineren met drukte van je eigen leven, vraagt veel kracht en energie. Als gemeente willen we weten hoe we mantelzorgers kunnen helpen, maar daarvoor moeten we wel eerst met ze in contact komen.”

Door een mantelzorgconsulent aan te stellen, hoopt de gemeente nog meer mantelzorgers te horen en te helpen. “Wanneer je mantelzorger bent, is er altijd iemand afhankelijk van jou. Je kunt niet zomaar wegvallen of stoppen. Juist daarom is het belangrijk dat zij aan de bel trekken bij zorgen of vragen”, benadrukt Verhagen.

Lees hier het interview met Claudia:

Benieuwd wie Claudia is en wat ze precies gaat doen als mantelzorgconsulent in de gemeente? Lees het hele interview met Claudia op www.ooststellingwerf.nl/mantelzorgconsulent

Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 1 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 17 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 23 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00