Afbeelding

Friese PvdA wil graag mening van Friese jongeren

Politiek

LEEUWARDEN - De Friese PvdA wil van jongeren weten hoe zij betrokken willen worden bij de politiek. Dit met betrekking tot de motie die woordvoerder Hetty Janssen gaat indienen tijdens het agendapunt Demokratyske fernijing yn Fryslân van de Provinciale Statenvergadering aanstaande woensdag 17 februari.

Statenlid Hetty Janssen: “Het vertrouwen in de politiek is nogal wisselend, ook onder jongeren. Wij vinden het belangrijk om dat vertrouwen te vergroten. Dat begint met de vraag: hoe willen jongeren zelf betrokken worden? Welke ideeën hebben zij zelf over de wijze waarop het vertrouwen van jongeren in de overheid en de politiek verbeterd kan worden? Wij willen dat de provincie dat onderzoekt, door het hen te vragen.” 

Democratische vernieuwing

Op 17 februari vergadert de Provinciale Staten over democratische vernieuwing. Dan wordt besproken hoe de werkwijze van de provincie beter aansluit bij de ontwikkelingen in de maatschappij. Een van de manieren waarop de provincie inwoners van Fryslân beter wil betrekken bij complexe vraagstukken, is door het inrichten van een digitaal platform. Het doel van het platform is om een nieuwe mogelijkheid te bieden voor directe inspraak bij politieke thema’s en ontwikkelingen.

Vraag het aan jongeren

De PvdA wil dit platform als eerste inzetten voor een onderzoek onder Friese jongeren over de wijze waarop zij betrokken willen worden bij de politieke vraagstukken en het politieke proces. Tijdens de Statenvergadering dient de PvdA daarvoor een motie in. “Het voorstel dat nu besproken wordt, is vooral ontwikkeld door politici en ambtenaren. Maar we weten uit onderzoek dat er een kloof bestaat tussen de leefwereld van jongeren en de perceptie hierover van bestuurders. Laten we dus voorkomen dat we gaan invullen hoe zij hun rol in de politiek zien, en het hen vragen.”, besluit Janssen.

De partij is te bereiken via e-mailadres pvda@fryslan.frl

Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 2 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 5 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 9 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 22 apr, 12:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00