Vrachtverkeer mag vanaf 1 maart niet over Lycklamaweg | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Oost- en Weststellingwerf!
donderdag 28 januari, 2021 15:56
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
De Lycklamaweg is de rechte lijn tussen de rotonde bij het Van der Valk-hotel en de rotonde bij de Lidl en de Jumbo.
De Lycklamaweg is de rechte lijn tussen de rotonde bij het Van der Valk-hotel en de rotonde bij de Lidl en de Jumbo. (Foto: Google Maps)

Vrachtverkeer mag vanaf 1 maart niet over Lycklamaweg

  Politiek

Vrachtverkeer mag vanaf 1 maart niet meer over de Lycklamaweg in Wolvega rijden, meldt de gemeente Weststellingwerf.


De Lykclamaweg is een erg drukke weg met doorgaand verkeer. Om de Lycklamaweg onaantrekkelijker te maken voor doorgaand gemotoriseerd verkeer, heeft Provincie Fryslân in 2020 een bypass aangelegd bij de rotonde op de Stellingenweg. Dit is ter hoogte van hotel Van der Valk zodat het verkeer wordt doorgeleid naar de Om den Noort. Ook is er in het begin van de straat een drempel gekomen. 

Voor veiligheid van (brom)fietsende scholieren

Vanaf 1 maart 2021 mag het vrachtverkeer niet meer over de Lycklamaweg rijden. Dit om de Lycklamaweg nog rustiger te maken en de veiligheid van met name (brom)fietsers/scholieren te verbeteren. Het verbod geldt vanaf de aansluiting Stellingenweg/Lycklamaweg tot aan de Stationsweg/Spoorlaan. 

Op advies van de politie zijn de Drafsportlaan en de wijken Tuindorp en De Scheene (achter sporthal De Steense) hier ook in meegenomen. Het voorkomt dat vrachtwagens gaan keren op plekken waar het niet wenselijk is. 

Wel uitzondering voor bestemmingsverkeer

Vrachtverkeer mag vanaf 1 maart alleen het gebied in- en uitrijden, als daar hun bestemming is. Het is geen doorgaande route meer voor vrachtverkeer dat ergens anders in Wolvega moet zijn.
Het ontwerp-verkeersbesluit heeft van 28 oktober tot 27 november 2020 ter inzage gelegen. Belanghebbenden konden in deze periode een zienswijze in te dienen. Hier is géén gebruik van gemaakt.

Meer berichten