Mobiele verkiezingsborden doen intrede in Ooststellingwerf | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Oost- en Weststellingwerf!
donderdag 28 januari, 2021 05:39
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Voorbeeld van een mobiel verkiezingsbord.
Voorbeeld van een mobiel verkiezingsbord. (Foto: Imagebuilding.com)

Mobiele verkiezingsborden doen intrede in Ooststellingwerf

  Politiek

Mensen van politieke partijen in Ooststellingwerf hoeven de komende maanden niet meer met ladders, lijm en posters op stap om zichzelf te promoten voor de Twee Kamer-verkiezingen in maart dit jaar, via de verkiezingsborden her en der in de gemeente. Mobiele verkiezingsborden doen namelijk hun intrede.


De gemeente schrijft: “Voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 hoeven partijen niet meer met een emmer behangplaksel en posters in Ooststellingwerf op pad om hun verkiezingsposters op te hangen. De gemeente heeft gekozen om de houten borden te vervangen door mobiele verkiezingsborden.”

Regen en harde wind vernielde de oude posters

Anderhalf jaar geleden kwam het keerpunt. “De combinatie van harde wind en regen in de periode voorafgaand aan de verkiezingsdag in 2019 zorgde ervoor dat menige campagneposter die dag niet haalde als trotse oproep. Daarnaast zorgde het weer en de slechte verankering in de doorweekte ondergrond voor gevaarlijke situaties, omdat borden omwaaiden. Met de mobiele borden, trotters genoemd, komt dit niet meer voor. Ander bijkomend voordeel is dat de posters aan beide zijden zichtbaar zijn.”

In de vijf grootste dorpen van de gemeente

De borden worden geplaatst in de vijf grootste dorpen van de gemeente. Dat zijn Oosterwolde, Appelscha, Haulerwijk, Donkerbroek en Oldeberkoop. Twee-en-tachtig procent van de inwoners van Ooststellingwerf woont in deze dorpen.

Meer berichten