donderdag 13 augustus, 2020 02:37
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Foto: Boer Bewust

Boerenprotest De Bilt met bijzondere 'trekkers'

  Politiek

De boeren die vandaag - woensdag 22 juli - gaan protesteren bij het RIVM in De Bilt mogen er niet per trekker naartoe, maar een aantal agrariërs heeft hun auto dusdanig opgepimpt dat het duidelijk is dat de voertuigen in de optocht en betoging van hen afkomstig zijn. Zie bijgaande foto's. Er geldt een namelijk een trekkerverbod in de provincie Utrecht. De politie zal dan ook handhaven als er toch wordt gedemonstreerd met landbouwvoertuigen op de openbare weg en parkeerplaatsen.

De Friese boeren die aan het door Farmers Defence Force georganiseerde protest mee gaan doen verzamelden zich woensdagochtend bij Bant om van daaruit naar de provincie Utrecht te rijden.

Duizenden boeren worden verwacht
Er wordt verwacht dat duizenden boeren zich vandaag (woensdag) in de Bilt, vlakbij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zullen laten zien. De omstreden voermaatregel van minister Schouten moet van tafel vinden zij. De minister wil de ammoniakuitstoot van koeien verminderen door het eiwitgehalte in krachtvoer te verlagen. Als de minister en haar ministerie niet aan de wensen van de boeren voldoet, volgen er waarschijnlijk meer acties op andere plekken in het land.

Opzij voor rouwstoet
Farmers Defence Force roept overigens alle deelnemers goed op te letten en aan de kant te gaan voor een rouwstoet, die woensdagmiddag 22 juli nabij het RIVM tussen 13:15 en 14:15 plaatsvindt. Een kindje van 19 weken wordt begraven, de stoet begint met een zwarte Volvo V70 met de opa van het kindje met daarop volgend een witte Mazda met de ouders met de baby. Daarachter zullen enkele auto's met vlag rijden. FDF vraagt om deze stoet ten alle tijden voorrang te geven.

Meer berichten