Afbeelding

Jongeren eenzaam in de lockdown: “Ik mis vooral het sociale contact”

Persoonlijke verhalen

NOORDWOLDE – De lockdown heerst nog steeds in het land en bij de meeste mensen is het geduld op. Vooral jongeren lijken het lastig te hebben met de maatregelen, zoals de avondklok en het beperkte aantal bezoekers die je per dag mag ontvangen. RondOm Vandaag stelt Jordy Smit (25) uit Noordwolde, wat vragen over hoe hij de lockdown doorkomt en of bij hem het geduld ook op is.

Hoe bevalt de lockdown? Heb je het er zwaar mee?

“Nou, ik heb het er niet zo zeer zwaar mee, maar mijn geduld raakt langzamerhand wel op. Je ziet op een gegeven moment geen stip meer aan de horizon, er komt geen eind aan.”

Vind je het ook lastig om de regels te handhaven, bijvoorbeeld de avondklok?

“In het begin was het natuurlijk wel even wennen, maar je leert daar ook wel weer mee om gaan. Ik heb eigenlijk niet heel erg veel last van de avondklok. De zomer komt eraan dus dan zal ik er misschien wel meer moeite mee hebben, maar op dit moment valt het wel mee.”

Wat mis je het meest door het coronavirus?

“Ik mis vooral het sociale contact. Ik ben iemand die graag in contact komt met mensen, alleen is dat op dit moment gewoon niet mogelijk. Zo vind ik het dus wel erg jammer dat ik niet met een grote groep vrienden een biertje kan gaan drinken of dat ik even naar de kroeg ga in het weekend. Dat mis ik het meeste.”

Merk je ook dat je door de lockdown sneller chagrijniger wordt?

“Nee, daar heb ik totaal geen last van. Zo zit ik niet in elkaar, je hebt het er mee te doen en je moet het accepteren. Hoe moeilijk het soms ook is. Je kan er niks aan doen, dus je kan jezelf er wel druk om maken, maar dat heeft niet zoveel zin.”

Voel je je nu ook minder gemotiveerd?

“Nee, ik ben juist gemotiveerder geworden. Ik ben blij dat het voetbal weer is begonnen, dus dat scheelt een hoop. Je hebt weer wat meer sociaal contact en je ziet weer even wat andere mensen.”

Hoe vermaak jij jezelf nog tegenwoordig?

“Ik ben zelf fanatiek karpervisser en het seizoen is net weer begonnen, dus daar vermaak ik mezelf nu veel mee. Daar stop ik dan veel uren in. Karpervissen is vooral in de avond en nacht dus dat gaat nu dan iets lastiger door de avondklok, maar dan vis ik van zes tot tien en kan ik alsnog even vier uur vissen. Ook heb ik een bootje samen met mijn vader en vriendin, dus ik ga nu af en toe ook het water op.”

Heeft corona je ook iets goed gebracht zoals een nieuwe hobby?

“Nee, eigenlijk heeft corona mij niet heel veel goeds gebracht. Sinds het coronavirus zijn er niet veel nieuwe hobby’s bijgekomen, het is eigenlijk alleen maar verminderd door de maatregelen.”

Hoe kijk jij naar de toekomst? Heb je al dingen gepland?

“Ik denk dat het nog wel even duurt voordat we weer alles kunnen doen. Ik heb op dit moment ook nog niks gepland voor de zomervakantie, ik wacht het af en dan pas zal ik beslissen of ik nog op vakantie ga aankomende zomer. Misschien dat ik ergens in Nederland op vakantie ga met mijn vriendin of met een paar vrienden. We zullen het zien.”

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 15 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 17 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 20 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00