zondag 5 juli, 2020 00:22
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Foto:

5 plekken waar je een frisse neus kan halen met je hond

  Natuur

De kinderen mogen niet naar buiten, jij kan niet naar de kroeg en er wordt geadviseerd om vanuit huis te werken. Thuisblijven, dat is in een notendop wat op dit moment voor veel mensen realiteit is. RondOm Vandaag begrijpt als geen ander dat het moeilijk is om je dagen door te brengen vanuit huis met de tv en de familie. Bovendien is het niet voor iedereen een optie om niet je huis te verlaten. Hoe moet dat dan met je hond? We hebben een lijst gemaakt van plekken waar jij en je hond nog een frisse neus kunnen halen zonder al te veel risico te nemen.

 1. Het bos 
  Normaal is het bos al een geschikte plek om met je trouwe viervoeter te gaan lopen. Nu natuurlijk ook! Er wordt geadviseerd zo min mogelijk naar buiten te gaan. Eigenlijk alleen waar nodig. Je kan prima met je hond gaan wandelen in een bos. Er zijn hier namelijk (nu vooral) vrij weinig mensen en de mensen die er wel zijn kunnen gewoon hun afstand houden. Bezoek het bos in Bakkeveen en maak een wandeling met je hond. Dit is dan ook nog eens een prima gelegenheid om je hoofd een beetje leeg te maken. Je kan zo een paar uur tijd doden met je energieke hond en bovendien loop je weinig risico.

 2. Een strand in de middag
  Jouw hond zal een gat in de lucht springen als je hem/haar meeneemt naar het strand! Je kan makkelijk terecht bij Strandheem wanneer dit open is. Je kan hier lekker met de hond lopen en net zoals bij het bos kan je je geest even opfrissen en tegelijkertijd uitwaaien. Het zal overal rustig zijn in deze tijden dus zorgen om besmet te raken zullen hier minder snel opkomen.

 3. Het Elfstedenpad
  Een geschikte plek om te gaan lopen met je hond. In Leeuwarden is het Elfstedenpad te vinden op Fryslânplein 1 8914 BZ te Leeuwarden. Trek je beste wandelschoenen aan en ga hier eens heen voor een lekker lange wandeling.
   
 4. Het Leeuwarderbos
  “Een mooi stukje natuur waar honden lekker hun gang kunnen gaan. Zandpaden, schelpenpaden en grasland ondersteunen het landelijk karakter van dit jonge en stoere bos.” Zoals vermeld staat op vvv.nl. Een aanrader voor als je een bos met veel karakter zoekt. Geschikte plek!

 5. Kollummerwaard 
  Kollumerwaard is een geschikte plek om je hond even los te laten lopen. Het is niet de grootste plek, maar als je je hond er los kan laten vind hij het al gauw geweldig. Bezoek dit prachtige plekje eens omdat je er nooit anders heen zou gaan. Als de scholen dichtgaan en iedereen vanuit huis werkt moet je toch wat.

Het is belangrijk in deze tijden om positief te blijven. Kijk maar naar China, daar zijn al geen nieuwe coronabesmettingen meer. Het zal wel voorbij gaan maar voor nu is het nog even bikkelen. Maak er het beste van. Let wel op de regels van het RIVM, hou 1,5 meter afstand en blijf thuis als je ziek bent.

Meer berichten