Meeste borden historische route nu geplaatst | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Oost- en Weststellingwerf!
woensdag 20 januari, 2021 16:23
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
<p>De vrijwilligers die zaterdag de borden richting Ravenswoud hebben geplaatst.</p>

De vrijwilligers die zaterdag de borden richting Ravenswoud hebben geplaatst.

(Foto: Plaatselijk Belang Appelscha)

Meeste borden historische route nu geplaatst

  Historie

De meeste borden voor de historische route  van de vier dorpen Appelscha, Appelscha-Boven, Fochteloo en Ravenswoud zijn zaterdag door deze groep vrijwilligers geplaatst. De route is nog niet compleet, n Appelscha moeten nog veel borden worden geplaatst. De vrijwilligers zijn in elk geval al een mooi end op weg op de route.


Straks kun je door de vier dorpen wandelen of fietsen en de ruim 65 kilometer lange route langs meer dan 70 objecten door de vier dorpen beleven. Uiteraard kun je de route ook in delen afleggen. Deze route neemt je mee door de geschiedenis van de dorpen met aandacht voor het tijdperk van de vervening, de Tweede Wereldoorlog en de typische dorpsberoepen.

Het geheel telt vijf afzonderlijke wandel- en fietsroutes, ook naar wens te combineren. De routepanelen langs de historische route worden in de komende maanden volledig geplaatst. Tot dat de gehele route is voorzien van informatiepanelen is deze volledige route-informatie te raadplegen via de kaart van Google Maps op de website www.historische-route.nl.

Meer berichten