Ga mee op een muzikale trip met Nynke Laverman
Ga mee op een muzikale trip met Nynke Laverman Foto: Martje van der Heijden

Een muzikale trip met Nynke Laverman

Evenement

DRACHTEN – Haar nieuwe album Plant is uit, vergezeld door een bijzondere podcastreeks en nu is het tijd voor Nynke Laverman om met de gelijknamige multidisciplinaire theatervoorstelling door het land te trekken. Op 16 oktober vindt de Friese première plaats in de Lawei in Drachten. 

De zangeres uit Weidum heeft ontzettend veel zin om weer voor het publiek te staan. Het afgelopen jaar onderhield ze voornamelijk digitaal contact met haar fans, maar ze wil graag zien en voelen wat haar nieuwe album Plant met het publiek doet. “De voorstelling die we gemaakt hebben, is zeker niet iets wat mensen al kennen. Het is een verrassend avondje uit.”

Op haar zesde album spreekt Nynke zich stevig uit over menselijk onvermogen en gedrag, juist door zachter te zingen en alleen te doen wat nodig is. Ze wisselt poëtische songs af met vulkanische, dansbare nummers, waarin elektronische beats en analoge synths zorgen voor ontlading. De zangeres en ontdekkingsreiziger doorleeft haar deels Friese, deels Engelse teksten ook in spoken word. Het nieuwe project is een hoopvol protest; een pleidooi voor het zoeken, het niet-weten en het nemen van tijd. 


Over haar show zegt ze: “Je moet er echt voor gaan zitten. Het is een muzikale trip als je je eraan over geeft, want er komt best veel op je af. We hebben een prachtig videodecor, maar uiteindelijk vallen steeds meer beelden weg tot er niks over is, behalve verstilling. Heel bijzonder en nodig. Want in de wereld van nu krijg je zoveel informatie te verwerken, dan is reflectietijd enorm belangrijk. Zo gek eigenlijk dat wij dat niet inbouwen in ons dagelijks leven... Juist daarom doen we dat in onze show wel.”

Meer over Nynke, haar nieuwe album en haar kijk op de wereld, lees je in de nieuwe editie van RondOm Vandaag die op 30 oktober verschijnt.

Kaarten voor de show in Drachten zijn hier verkrijgbaar. En voor haar optreden op 22 december in de Harmonie in Leeuwarden kun je ze via deze link bestellen.

Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 1 minuut geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 10 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur gisteren
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00