Afbeelding
Foto: Agractie

Boeren geven gratis appels weg op vijf locaties in Friesland

Evenement

Op vijf locaties in Friesland worden zaterdag 17 oktober gratis appels uitgedeeld door Friese boeren, tussen 10.00 en 16.00 uur. Het is onderdeel van een nationale actie waarbij meer dan 150.000 appels worden aangeboden aan het Nederlandse publiek, door agrariërs die aangesloten zijn bij Agractie.nl.

Omdat de appels in kuubskisten worden aangeboden, heet het Kuubkistenactie. In heel Nederland gaat het om honderd steden met gratis appels. De Friese steden en dorpen zijn Bolsward (Appelmarkt), Sneek (Boschplein), Leeuwarden (Wilhelminaplein), Heerenveen (Molenplein) en Drachten (Noordkade). Alle honderd locaties vind je op de link www.agractie.nl/kuubskisten

Winactie met leuke vlog
Agractie heeft er ook een leuke winactie aan gekoppeld. De tien leukste vlogs over deze dag en actie krijgen een ‘Onze Boeren’ muts en sjaal. Agractie meldt: “Maak een vlog met een leuke, positieve, creatieve boodschap bij een van de kuubskisten, post ‘m op social media met de #onzeboeren en stuur ‘m naar actie@agractie.nl! De leukste 10 winnen een Onze Boeren muts én sjaal.”

Vrijdag 16 oktober kun je vanaf 13.00 uur via livestream de interessante debatten volgen van het Boer & Bestuurder Debat op www.agractie.nl/boer-bestuurder-debat.

Op alle honderd locaties staan boeren en boerinnen om op een gezellige en informatieve manier met burgers gesprekken aan te gaan over voedsel en de Nederlandse boeren. Agractie garandeert dat alles geheel Coronaproof gebeurt.

De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 52 minuten geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 7 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 19 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 23 uur geleden
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00