zaterdag 24 oktober, 2020 21:52
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Foto:

Vijfdaagse Elfstedentocht voor mensen met beperking begint woensdag

  Evenement

De vijfdaagse Elfstedentocht voor mensen met een beperking begint woensdag23 september om 12.00 uur op het Zaailand in Leeuwarden. De eerste etappe gaat naar Dokkum, over een afstand van 28 kilometer. Meedoen kost tien euro per dag. Het wordt georganiseerd door de stichting SandyMoves en daar mag dan ook aan gedoneerd worden. Meer informatie vind je op https://onbeperkteelfstedentocht.nl/


Het is nog mogelijk om jezelf aan te melden en ook mee te doen. Het gaat er vooral om dat je een overwinning voor jezelf behaalt.Iedereen met een chronische aandoening of een beperking mag meedoen. Je mag zelf bepalen op welk vervoersmiddel je meedoet en welke afstand(en) je aflegt.

Stichting SandyMoves: "We willen mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij deelnemen aan evenementen, de kans geven om de iconische Elfstedentocht in het prachtige Friesland (voor een deel) af te leggen. Omdat we een goed georganiseerd evenement neerzetten werken we samen met een professioneel evenementenbureau."

"De gehele tocht is 235 kilometer. Deze gaan we verspreid over maximaal 5 dagen met elkaar afleggen. Deelnemers kunnen wandelend, op de fiets, de tandem, de rolstoel, de handbike, de scootmobiel of met welk hulpmiddel (indien nodig) dan ook meedoen. Er kan gekozen worden om in 5 dagen de hele route af te leggen, maar een doel kan ook zijn om 10 meter te lopen om vervolgens over de finish te komen en een medaille te ontvangen. Kijk onder het kopje inschrijven wat de mogelijkheden zijn.  Ieder zijn eigen doel en op zijn eigen manier! Vijf dagen, twee dagen, een dag, 50 meter of 235 kilometer. Meedoen, een doel nastreven, als winnaar finishen: winnaar van jezelf."

De organisatie draagt, wanneer nodig, zorg voor het vervoer van de deelnemers en de hulpmiddelen. Er zal dagelijks verzameld worden op de finishlocatie. Vervolgens worden deelnemers met hun hulpmiddel/vervoersmiddel vervoert naar de startlocatie. Bij deelname aan de gehele tocht zal er de mogelijkheid zijn om het hulpmiddel bij de startlocatie te stallen, zodat er niet iedere dag vervoer geregeld hoeft te worden voor het materieel. Deelnemers verzorgen zelf het vervoer vanaf de finish naar de accommodatie waar zij overnachten. Indien dit verschillende accommodaties zijn is het mogelijk om de bagage te laten vervoeren vanaf de start naar de finish.

Naast doneren aan stichting SandyMoveS kunnen deelnemers zich laten sponsoren voor zelf ingebrachte goede doelen. Op de website  https://onbeperkteelfstedentocht.nl/ vind je het overzicht van de diverse initiatieven die door de deelnemers zijn aangemeld.

Meer berichten