Afbeelding

Week van Lezen en Schrijven gaat van start in Friesland

Educatie

FRIESLAND - In Nederland wonen zeker 2.5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven van 6 t/m 12 september wordt aandacht gevraagd voor deze grote groep mensen bij vrijwilligersorganisaties, gemeenten, bibliotheken en ziekenhuis . Ook worden er overal in het land handvaten gegeven om laaggeletterdheid te verminderen of te verbeteren. 

Analfabetisme of laaggeletterdheid, onterecht denken veel mensen dat dit in Nederland geen probleem is. Dat 2.5 miljoen mensen moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of digitalisatie, wordt vaak over het hoofd gezien. Toch wordt er in Nederland steeds meer aandacht gegeven aan dit probleem. Gemeenten investeren bijvoorbeeld geld in educatie (bijvoorbeeld door de lokale bibliotheek financieel te ondersteunen) en zorgen ervoor dat hun website en hun manier van communiceren makkelijk te begrijpen zijn. 

Bij de bibliotheek kun je vaak terecht als je zelf volwassen bent en moeite hebt met rekenen, lezen, schrijven of computeren. Er zijn vaak interessante cursussen en vrijwilligers die graag met je meekijken. Ook MBO scholen zoals het Friesland College helpen om laaggeletterdheid te verbeteren, bijvoorbeeld door taallessen te verzorgen voor nieuwkomers.

Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 2 minuten geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 10 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 22 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur gisteren
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00