Afbeelding
Foto: Wecycle

Gratis sporthanddoek voor inleveraars afgedankt tuingereedschap

Educatie

Er liggen deze zomer 45.000 gratis sporthanddoeken klaar bij verschillende bouwmarkten in Nederland om als cadeau weg te geven aan klussers die hun afgedankt gereedschap komen inleveren. Deze speciale bouwmarktcampagne wordt mogelijk gemaakt door SVEG (Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen) en uitgevoerd door Wecycle.

Dit sportieve cadeau (op=op) ligt vanaf komende week klaar voor snelle inleveraars in ruil voor hun afgedankt elektrisch (tuin)gereedschap bij bouwmarkten van Bauhaus, Bouwhof, Enorm, Hubo, Kluswijs, Multimate en Praxis. Wecycle voert de ketenregie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via het landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren.

Afgelopen jaar steeg de inzameling van afgedankt elektrisch (tuin)gereedschap met maar liefst met 6,5 procent. Nu Nederland in lockdown massaal aan het klussen is geslagen, zal dat percentage met een zomer in de tuin of op het balkon in het vooruitzicht naar verwachting verder stijgen. Naast een mooie woonomgeving leidt dat extra klussen ook automatisch tot meer afgedankt elektrische (tuin)gereedschap (e-waste).

Over Wecycle
Wecycle werkt samen met inzamel-, sorteer- en recyclepartners om bij te dragen aan de circulaire economie. Dit doet Wecycle voor ruim 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2019 hebben ze 116,2 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent.

Over SVEG
SVEG (Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen) is opdrachtgever van Wecycle. SVEG behartigt de belangen van producenten en importeurs van elektrisch en elektronisch (tuin)gereedschap. Doel van deze campagne is om de inzameling en recycling van elektrisch (tuin)gereedschap stimuleren.

Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 1 minuut geleden
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 2 uur geleden
Beeld ter illustratie
Omwonenden Noordwolde-Zuid Spannen Rechtszaak aan Tegen Lelieteler Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 20 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 19 apr, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 19 apr, 08:00