De student heeft zelf spullen klaargezet voor het praktijkexamen urineonderzoek en twee docenten kijken mee via videoverbinding.
De student heeft zelf spullen klaargezet voor het praktijkexamen urineonderzoek en twee docenten kijken mee via videoverbinding. Foto: Volwassen College

Afgestudeerde doktersassistenten meer dan ooit nodig

Educatie

Scholen hebben het lastig met de Coronacrisis. Volwassenen College zag de Corona-maatregelen aankomen en nam haar eigen maatregelen. Wij hebben een andere populatie studenten dan de meeste scholen, aldus Karin Reidinga, docent in Fryslân. 

De leeftijd varieert tussen 25 en 57 jaar. We hadden in de lessen de nodige aandacht besteed aan Corona, al dachten wij aanvankelijk dat het in Nederland wel los zou lopen. Maar we waren al aan het brainstormen over alternatieven voor een klassikale les. Vrijdag 13 maart hebben we proefgedraaid met alle docenten, en de week erna gingen alle lessen gewoon door, maar dan via het scherm. 

We maken gebruik van een programma waardoor iedereen met zijn eigen computer inlogt, en dan zichtbaar en hoorbaar is voor de anderen. Elke les gaat door, en daarmee borgen we een dagelijkse discipline in het leren. Wel merken we dat de spanningsboog korter is, dus elke drie kwartier houden we even een kwartier pauze. En daarna gewoon weer aan de slag. 

Ook de schriftelijke examens kunnen via de computer. En we hebben zelfs iemand kunnen laten slagen door in de thuissituatie met twee beoordelaars via de webcam het afsluitende praktijkexamen af te nemen. En dat is maar goed ook, want juist in deze tijd zijn medewerkers in de gezondheidszorg keihard nodig.

Ook interesse? kijk op onze website voor meer informatie

De student draait een flauwgevallen lotusslachtoffer (haar dochter) in buikligging voor het EHBO praktijkexamen. Twee docenten kijken via de webcam mee.
Harry Dekker (Staatsbosbeheer), Esther Verhagen (gemeente Ooststellingwerf) en Perry de Neef (Sundo) nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème in Ooststellingwerf Gezondheid 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt blauw vanwege jubileum Canadian Royal Airforce Politiek 4 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 8 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 20 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 22 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 28 mrt, 15:00
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00