zondag 20 september, 2020 13:48
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven

Ooststellingwerfse Open Monumentendag-activiteiten

  Cultuur

De activiteiten van Open Monumentendag in de gemeente Ooststellingwerf zijn door de gemeente overzichtelijk op een rij gezet en vind je in een link onderaan dit artikel. Zaterdag 12 september vindt het plaats, van 12.00 tot 17.00 uur. Monumenteneigenaren openen dan (gratis) hun monument en er zijn educatieve activiteiten als rondleidingen en exposities over de geschiedenis van het monument en haar omgeving. Ook voor kinderen zijn er activiteiten.

Zo kun je een assistent-klokkenluidersdiploma halen bij de kerk in Elsloo, is Ontwijk in Donkerbroek voor het eerst geopend voor publiek en krijgt u alvast een voorproefje van de historische fiets en wandelroute door diverse dorpen van de gemeente.

Het overzicht aan Open Monumenten:
Kijk op de website www.ooststellingwerf.nl/omd voor het volledige Ooststellingwerfse aanbod.

Coronamaatregelen
Ooststellingwerf: "Vanzelfsprekend houden we ons aan de RIVM-richtlijnen. Het maximale aantal bezoekers wordt door middel van posters bij de monumenten aangegeven, er is desinfectiemiddel beschikbaar bij de monumenten en houd rekening 1,5 meter afstand."

De flyer:
Van alle activiteiten is door de gemeente ook een flyer gemaakt, die vind je op deze link: https://www.ooststellingwerf.nl/_flysystem/media/folder_open_monumentendag_2020_proef.pdf

Meer berichten