woensdag 8 april, 2020 03:46
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Foto: Socialrun

Socialrun organiseert “In je eigen huiskamer concerten”

  Cultuur

Nu Nederland op slot is gegaan en de zorg zoveel mogelijk op afstand wordt geboden, komt Socialrun artiesten en mensen in isolement tegemoet met hun “Socialrun in je eigen huiskamer concerten”. 

Veel artiesten hebben te maken met annuleringen en teruglopende inkomsten, en veel kwetsbare groepen zien hun isolement groeien. Om deze zaken te koppelen initieert Socialrun een reeks “in je eigen huiskamer concerten”, waarbij artiesten een podium krijgen en mensen thuis een gevoel van verbondenheid krijgen door de muziek, een lezing of online yoga-sessie. De huiskamerconcerten starten vanavond, 16 maart, om 20.00 uur via de Facebook-pagina van Socialrun.

Frank Bonekamp, directeur van stichting Socialrun licht toe: “Door de situatie rondom het Coronavirus dreigen kwetsbare mensen steeds meer in een isolement te raken. Ze ontvangen nu enkel urgente zorg, die hoofdzakelijk op afstand wordt geboden. We zien een grote behoefte aan iets wat mensen blij maakt, wat ze opbeurt. Tegelijkertijd zijn alle optredens van artiesten geannuleerd. Wij combineren beide situaties om iets moois te creëren.”

De artiesten kunnen aanspraak maken op een kleine vergoeding van stichting Socialrun, die door de luisteraars kan worden aangevuld met donaties. De optredens gaan live via Facebook en kunnen snel na afloop ook op www.socialrun.nl worden bekeken.

Meer berichten