maandag 30 maart, 2020 16:01
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
04-06-2019 NED: Nationale Diabetes Challenge, Nijeveen
Diverse gezondheidscentra, huisartsenpraktijken en fysiotherapie praktijken zijn met ondersteuning van de BvdGF gestart met een lokale wandel challenge. De grote finale vindt plaats op 29 september in het Zuiderpark Den Haag
04-06-2019 NED: Nationale Diabetes Challenge, Nijeveen Diverse gezondheidscentra, huisartsenpraktijken en fysiotherapie praktijken zijn met ondersteuning van de BvdGF gestart met een lokale wandel challenge. De grote finale vindt plaats op 29 september in het Zuiderpark Den Haag (Foto: Ronald Hoogendoorn)

Nationale Diabetes Wandelchallenge ook in Noordwolde

  Cultuur

NOORDWOLDE - De Vitale Regio Noordwolde heeft samen met het Buurtsportwerk Weststellingwerk en de plaatselijke huisartsen, fysiotherapeuten, diëtiste, apothekers in Noordwolde het initiatief genomen om mee te doen aan de Nationale Diabetes Challenge 2020. Vanaf 30 maart wandelen zij elke week, ongeveer 25 weken lang, samen met een groep deelnemers uit de buurt. De informatie bijeenkomst is op donderdag 26 maart. U bent van harte uitgenodigd om samen met uw huisarts, fysiotherapeut, diëtist of apotheker mee te wandelen. 

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een 25 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor uw gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen mét diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Start wandelingen
In Noordwolde kunt u maandagochtend of donderdagavond met de Challenge wandelen. Op maandag 30 maart is de eerste wandeldag. Er wordt rekening gehouden met verschillende wandelniveaus. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen wordt er getraind voor een wandelafstand van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer. Heeft u problemen met vervoer naar de startplaats, geef u dan toch op. U wordt dan opgehaald. Inschrijven kan via de site: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/noordwolde2020/

Meer weten?
Op 26 maart om 19.00 uur organiseren de gezamenlijke groep een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in ’t Buurthuus in Noordwolde. Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld u aan voor de bijeenkomst door te mailen naar rose@sportfryslan.nl of bellen naar 06 1292 0184. Ook voor vervoer.

Verdere achtergrondinformatie
De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende minimaal 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.

Meer berichten