zaterdag 18 januari, 2020 07:02
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
IepenUP won eerder zelf de Publieksprijs
IepenUP won eerder zelf de Publieksprijs (Foto: Friesland Pop)

Speciale uitzending Friese Popawards

  Cultuur

De Friese Popawards worden dit jaar op 20 december voor het eerst bekend gemaakt in een speciale uitzending van IepenUP Live in samenwerking met Omrop Fryslân. Het startschot voor het stemmen voor de Publieksprijs is vrijdag 13 december gegeven in het programma Noardewyn Live.

De Friese Popawards worden georganiseerd door Friesland Pop en werden eerder uitgereikt op het Freeze-festival. Daar viel echter vorig jaar het doek voor. Friesland Pop is blij met het nieuwe podium voor de awards. Projectleider Wiebe Kootstra: "Friesland Pop is zeer verheugd een nieuwe samenwerkingspartner te hebben gevonden in IepenUP live/Omrop Fryslân. IepenUP bereikt de doelgroep die Friesland Pop ook voor ogen heeft. Omdat we voor de verkiezing van de Publieksprijs een zo groot mogelijk publiek willen bereiken vinden we het fantastisch dat zowel Noardewyn Live als de online redactie van Omrop Fryslân hieraan meewerken".

Categorieën
Traditiegetrouw worden ook dit jaar in vier categorieën prijzen uitgereikt. De Talent Award (voor aanstormend talent), De Bernlef Prijs (voor een muzikale act die van positieve invloed is geweest op de Friese taal - uitgereikt door gedeputeerde Sietske Poepjes), de Friese Popprijs (voor de beste Friese muziek en popformatie in Fryslân) en de Publieksprijs (gebaseerd op de stemmen van het Friese publiek).

Stemmen op de Publieksprijs
In het programma Noardewyn Live is vrijdag 13 december de aftrap voor het stemmen voor de Publieksprijs gegeven. Stemmen kan via Omropfryslan.nl/popawards. De genomineerden voor de Publieksprijs zijn: Deelproces, Moran, Psy-fi, Simmerdeis, Into the Grave, Promised Land, Dokk'em Open Air, Sjoerd ensa, Noardewyn Live en 3VOOR12/Friesland.

De uitreiking van de Friese Popawards 2019 wordt op 20 december vanaf 20.00 uur gehouden in het café van poppodium Neushoorn in Leeuwarden en is online live te volgen via Omropfryslan.nl, de Omrop-app en de Facebookpagina's van IepenUP en Omrop Fryslân. De presentatie is in handen van Willem de Vries en Marianne Klijnstra.

Meer berichten

RondOm de StellingwervenLees de krant online