Wekelijkse PodKast van Syb en Steven.
Wekelijkse PodKast van Syb en Steven. Foto: Steven de Jong Films

Inspiratie met PodKast Syb van der Ploeg en Steven de Jong

Column

COLUMN - Doe jouw ding en blijf dat doen. Laat je niet door corona tegenhouden. Corona speelt een grote rol in het leven van iedereen op dit moment, de regering heeft ons aardig in de tang met lockdowns en avondklokken, maar toch: blijf jouw ding doen, ga daarmee door. Ziedaar de inspiratie die ik haal uit PodKast nummer twee van zanger Syb van der Ploeg en filmproducent Steven de Jong. 

Heerlijk, want ik ben het met deze twee bekende Friezen eens. Gelijkgestemden vinden is altijd fijn. Linksom, rechtsom, vooruit, achteruit: blijf doen wat bij je past, neem de handschoen van je eigen verantwoordelijkheid op. Hun Friese Podcast duurt in totaal een uur, maar na twintig minuten zit ik al vol met inspiratie. Ik luister naar hun tweede Podcast, de eerste heb ik niet gehoord. Ze maken er elke week eentje sinds kort.

In deze tweede editie zeggen ze: neem je eigen verantwoordelijkheid voor jouw leven, laat het niet afhangen van de overheid. Al is dat ook erg lastig, want de overheid probeert alles te bepalen in ons land. Ga daar maar eens tegenin of omheen. Maar toch, het kan en het moet. 

Van theatershows naar fietsen met Henk Angenent

Syb is bijvoorbeeld weer druk aan het componeren van mooie liederen, heeft in zijn nieuwe huis een klein theater gebouwd, organiseert fietstochten met Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent, zijn vrouw heeft nog een baan: hij slaat zich financieel wel door de coronatijd  waarin er minder optredens zijn dan normaal.

Steven de Jong redt zich ook wel. Zo’n authentiek persoon als hij is, vindt zijn weg wel. Heeft hij altijd al gedaan, want wie geloofde er meer dan 25 jaar geleden in dat Friestalige films gemaakt kon worden die geld opleverden om van te leven? Steven was één van de weinigen die erin geloofden en het is hem gelukt.

Maker van films en series en reddingsplan Zalen Schaaf

Al maakt hij ook Nederlandstalige films en series over de Kameleon en Snuf de Hond. Het vertellen van een mooi verhaal in een mooie film, is zijn ding. Nu weet ik toevallig vanuit mijn werk als journalist voor onder anderen Rondom Leeuwarden dat hij één van de drie kandidaten is voor een nieuwe toekomst voor Zalen Schaaf in Leeuwarden. Hij wil er met een zakenpartner weer iets moois van maken.

Steven is ondernemer en een echte ondernemer denkt en ziet in kansen. In Zalen Schaaf kun je als het aan hem ligt straks lekker naar films gaan kijken en ook genieten van andere gezellige en interessante activiteiten. Als het moet op onderlinge anderhalve (corona) meter afstand natuurlijk. Zijn plan is één van de drie oftewel hij weet niet zeker of zijn plan wordt gekozen maar het zou zomaar kunnen.

Conclusie:

Daarom staat ditmaal in mijn column op Rondom Vandaag eens een keer niet mijn eigen meningcentraal, maar de mening van Syb en Steven. Hoewel mijn mening wel met die van henovereenkomt, gelukkig. Ik ben het volledig met hen eens. Blijf zoeken naar kansen, ga ervoor, doejouw ding, overleef of overwin op jouw manier. Vertrouw niet teveel op de overheid als de redder innood maar vertrouw op jezelf en maken zelf jouw dromen waar.

Check hier de PodKast:

https://www.stevendejongfilms.nl/blog/podkast-minderwaardigheidscomplex/?fbclid=IwAR2uW7EKPT9VEmR6ZknYLbcVLt_X3_IncVl6VG5c89lsDgUBMTcBBDNrIQc....

Groet,
Fijne dag,

Johan Vogelzang

Columnist Johan Vogelzang: doe je ding en blijf jezelf, zie kansen en onderneem. Doe als de Friezen, doe als Syb en Steven.
Harry Dekker (Staatsbosbeheer), Esther Verhagen (gemeente Ooststellingwerf) en Perry de Neef (Sundo) nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème in Ooststellingwerf Gezondheid 40 seconden geleden
Afbeelding
Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt blauw vanwege jubileum Canadian Royal Airforce Politiek 3 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 7 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 19 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 21 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt gisteren
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00