Désirée van Dijk-Attema
Désirée van Dijk-Attema

Hoera, 2020 is bijna voorbij

Column

Hoera, het jaar 2020 is bijna voorbij! Een jaar met zoveel onzekerheid en heel weinig toekomstplannen. Ik mis die toekomstplannen, want ik vind het heerlijk om vakantieplannen te hebben, naar concerten of voorstellingen te gaan of afspraken met vrienden te maken.

Tegelijkertijd heb ik gemerkt dat ik er ook best van geniet dat de agenda nagenoeg leeg is. Thuiskomen en de tijd hebben om een spelletje te doen, want het maakt niet uit hoe laat we eten. 

Maar de toekomst is niet helemaal zonder plannen, want samen met onze bouwpartners ben ik het afgelopen jaar intensief bezig geweest met de start van de bouw van onze nieuwe locatie Heerenhage in Heerenveen. Na jarenlange voorbereidingen van bouw en sloop, verrijst er daar een prachtig gebouw aan de rand van Heerenveen met 125 appartementen voor zelfstandig wonende senioren. Het wordt echt geweldig! 

De oplopende leegstand, het besluit om het oude Heerenhage te slopen, het vertrek van bewoners, de sloop en het maken van de plannen hebben veel energie gekost. In 2021 gaan we de mensen ontmoeten die daar vanaf medio 2021 kunnen gaan wonen. En daar kijk ik samen met Gerjanna, Anne en Karin enorm naar uit. 

We merken dat het heel veel energie geeft om letterlijk en figuurlijk te bouwen aan onze toekomst. Vóór de kerstvakantie bereiken we het hoogste punt van de nieuwbouw. Onder andere omstandigheden alle reden voor een feestje, maar dat kan nu helaas niet. 

En behalve dat we bouwen aan het nieuwe Heerenhage, bouwen we ook aan onze nieuwe websites. Dat is heus niet alleen maar techniek, maar vooral wie zijn wij en wat kunnen wij voor u als 70-plusser doen. En hoe vertaal je dat in woorden, maar ook in beeld? Deze week zijn er nieuwe foto’s van het verhuurteam gemaakt. En als de websites klaar zijn, kunnen we u ook zonder woorden uitleggen waar we voor staan. Namelijk dat je zelfstandig woont in Heerenhage of Aldlânstate, maar dat je er samen leeft. 

Het jaar 2021 geeft mij nu al weer nieuwe energie. Waar kijkt u naar uit? Ik wens u een liefdevolle decembermaand en een gezond 2021 toe!

Désirée van Dijk-Attema
Directeur van Aldlânstate in Leeuwarden en Heerenhage in Heerenveen

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 13 uur geleden
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 15 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 21 uur geleden
Afbeelding
Fit worden op het platteland Sport 23 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
(v.l.n.r.) Henk Buerman, Fred den Haring, Danique Visser, André Ponger en Marten Tel.
"We zijn ontzettend trots op onze vrijwilligers" Algemeen 17 apr, 08:00
Jeugd Sportclub Makkinga blij met nieuwe trainingspakken
Nieuwe trainingspakken voor de jeugd van Sportclub Makkinga Sport 16 apr, 16:00
Voetbalteam Old Stars doen Walking Football op het veld bij SV Oosterwolde
Aftrap OldStars Walking Football, veilig en gezond Sport 15 apr, 16:00