Afbeelding

Persoonlijk contact

Column

Ja, weten we nog wel wat dat is? Gewoon lekker in gesprek met iemand en dan niet via je smartfoon maar gewoon in het echt. Face to face. Afgelopen weken heb ik toch diverse programma’s bekeken waar dit een onderwerp van gesprek was.

Door internet hebben we nog meer toegang gekregen tot de wereld. We kunnen tegenwoordig alles bestellen vanuit onze luie stoel. We hebben meer contact met familie en vrienden dan ooit. Want ja je hebt ze nu eenmaal op facebook, whatsapp, instagram enz. Positief toch? Maar ook erg oppervlakkig. We krijgen weer meer behoefte aan echt persoonlijk contact en ik kan me dat heel goed voorstellen.

In mijn vak (verzekeringen) is persoonlijk contact juist erg prettig. Je kunt veel dieper op de materie ingaan en hierdoor het juiste product adviseren. Anders dan een website die uitschreeuwt dat ze de beste zijn tegen de laagste premie. Online marketing heeft niet dezelfde diepgang als een persoonlijk gesprek. Het enige doel is het verkopen van een product. En als je echt hulp nodig hebt bij bijvoorbeeld een schade dan is het toch wel fijn dat een echt luisterend mens je terzijde staat, vindt dat maar eens online. Het menselijk contact is gewoon fijn. Dat geeft een warm gevoel.

Mijn idee is dat je met persoonlijk contact meer verbinding krijgt, meer begrip voor elkaar. Online uiten kan koud en kil zijn met misschien wel de verkeerde emotie erin, puur omdat het afstandelijk is.

Dus ik kan me vinden in de roep die ontstaat om weer in verbinding met elkaar te komen. Ga naar elkaar toe. Proef en voel het product waar je interesse in heb. Geniet van ondernemers die hun passie uitdragen en je hier deelgenoot van willen maken.Vind ik online slecht? Nee helemaal niet, maar vindt de juiste balans!

Afbeelding
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 8 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 18 apr, 16:00
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00