Afbeelding

Nieuwe columnist Frank Zijlstra van Béyonit

Column

Rondom Vandaag is een columnist rijker. Komende edities krijg ik ruimte om te schrijven over mijn vakgebied en alles waar ik mee bezig ben. Wat mij verwondert, wat mij opvalt. Maar voordat ik los ga zou ik mij eerst even voorstellen.

Frank Zijlstra (1990), geboren en getogen in Leeuwarden. Vanaf april vorig jaar vader van de mooiste dochter op aarde. In 2010 de studie Communication & Multimedia Design afgerond aan de NHL Hogeschool en aanvullend Technische bedrijfskunde.

Parallel aan mijn studie was ik op freelancebasis actief als cameraman,fotograaf en maakte ik voor verschillende bedrijven animaties en online content. Mijn afstudeerrichting lag in het verlengde van online marketing en nieuwe internetontwikkelingen.

Via mijn stageadres ontmoette ik Bram Niemendal waar ik in 2011 het avontuur mee aan ben gegaan wat nu Béyonit BV heet. Gestart met 4 man in een kantoor op de 2e verdieping van het WTC Expo en inmiddels uitgegroeid naar een full-service internet en communicatiebureau met 20 man en een flexibele schil van freelancers. Alle disciplines op gebied van merkstrategie, communicatie,reclame, website, webshop,hosting, fotografie, video, events,internetveiligheid, AVG-wetgeving,drukwerk hebben we onder één dak.Eigenlijk twee daken aangezien we vanaf deze maand ook een tweede vestiging hebben geopend. Dit geeft je alvast een richting waar ik komende columns verder op in zal gaan.

Cybercrime
Een thema wat momenteel ontzettend actueel is, is cybercrime. Hackaanvallen, Ddos-attacks, phishingmails. Elke dag zie je inmiddels gevallen van dataroof in het nieuws voorbij komen. Het stelen van data of oplichten via het internet is het nieuwe pikken. En weet je wat ik zo erg vind? Het is vaak nog eens kinderlijk eenvoudig ook. Zowel bij consumenten als het MKB en grootbedrijf.

Mijn eerste column wil ik afsluiten met een advies. Als je nog niet meteen password-manager werkt of bekend bent. Doe dit alsjeblieft! Beveilig eerst de voordeur en dan de rest. Een password manager genereert unieke wachtwoorden voor al je online accounts die je zelf eenvoudig kan beheren met 1 hoofdwachtwoord,of gezichtsherkenning, of je vingerafdruk (voor het geval je een iphone-hebt).

Meer weten hierover? Kijk dan eens op 1password.com of scan deze code voor een uitlegvideo. Deze QR-codes zal ik vaker plaatsen onder mijn columns. iPhone- en iPad-gebruikers kunnen deze eenvoudig scannen door de camerafunctie te gebruiken en te richten op de code. Android-gebruikers kunnen hiervoor een QR-reader voor downloaden in de Google Play Store.

Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 10 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 12 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 15 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 22 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00