maandag 13 juli, 2020 06:15
Logo rondomvandaag.nl/Stellingwerven
Cover De Sjamaan van Sevilla
Cover De Sjamaan van Sevilla (Foto: Govert Derix)
Boeken uitgelicht

De sjamaan van Sevilla - boekbespreking

  Boek van de week

Filosoof en schrijver Govert Derix schreef een boek over twee broers, tweelingen: de Spaanse sterregisseur Félix Quint en flamencogitarist Gabriel. Ze zijn allebei, ieder op hun eigen manier, op zoek naar zichzelf, de waarheid en de zin van het bestaan. 

Door een geheimzinnige thee uit de Braziliaanse Jungle wordt de wereld van de broers op zijn kop gezet. Gabriel groeit mede daardoor uit tot een befaamde sjamaan die door vele bekende persoonlijkheden wordt geraadpleegd. Broer Félix haalt er de inspiratie uit voor zijn film Psychedelic Festival Overture.

kathedraal van Sevilla 

Hun succes trekt aandacht. Zelfs de president van de VS begint zich voor deze thee te interesseren. Dat is reden voor achterdocht bij geheime diensten, regeringen en duistere krachten achter de schermen. Die proberen ieder op hun eigen (slinkse) wijze hier voordeel uit te halen. Het boek eindigt met een dramatische ontknoping in de kathedraal van Sevilla, waar een van de zonen van ontdekkingsreiziger Columbus ligt begraven. Hoe loopt het af met de Amerikaanse president, en met de wereld?

Nieuwsgierig? Het boek 'De sjamaan van Sevilla ' is nu te bestellen in de webshop van The Optimist 
Auteur: Govert Derix
€ 19,90 (excl. verzendkosten)

Meer berichten