Afbeelding

Gazelle heeft internationaal succes met elektrische Ultimate

Bedrijf in beeld

Koninklijke Gazelle krijgt in steeds meer internationale markten vaste voet aan de grond. Met de Ultimate heeft Gazelle voor het eerst een fiets in huis die wereldwijd een plaats op de fietspaden en wegen verovert. Deze elektrische fiets is binnen een paar maanden na de lancering uitgegroeid tot de op één na meest verkochte e-bike van Gazelle.

Het 127-jarige Gazelle produceert ruim 250.000 fietsen per jaar. Daarvan is de helft elektrisch. Juist daarin zijn consumenten vandaag de dag het meest geïnteresseerd.Ride like the DutchOok in het buitenland ontstaat steeds meer vraag naar de kwaliteitsfietsen uit Dieren. "Er is grote interesse voor de Dutch heritage op fietsgebied. Ride like the Dutch is een inmiddels gevleugelde uitdrukking in landen waar men van de fiets graag een net zo vertrouwd vervoermiddel wil maken als in de Nederlandse samenleving. Het merk Gazelle wordt vaak in één adem genoemd met de Hollandse fietscultuur", zegt productmanager Linda Slob. 

Eén fiets voor internationale fietsmarkt

Voor Gazelle is succesvolle export inmiddels een speerpunt. In de productontwikkeling wordt daarom meer dan ooit rekening gehouden met de internationale kansen van een productontwerp. De Ultimate C8+ HMB, waarvan het design onlangs werd beloond met een iF Design Award, is in no time uitgegroeid tot een echt internationale fiets die in het alle markten goed doet. In de eerste drie maanden na de lancering in juni was deze e-bike goed voor bijna 15 procent van het totale aantal verkochte e-bikes van Gazelle wereldwijd. De fiets wordt in elf landen aangeboden."De Ultimate collectie focust op drie pijlers: design, comfort en performance. De grootste succesfactor is de sportieve uitstraling, terwijl de fiets in werkelijkheid heel comfortabel rijdt", zegt Slob. "Er is gekeken naar wensen en eisen in exportmarkten. De elektrische Ultimate collectie bestaat nu uit vijf modellen waarmee we de hele internationale markt kunnen bedienen. En binnenkort komen we met twee speed versies die bij uitstek geschikt zijn voor woon-werkverkeer".

Internationale vestigingen

De fabriek in het Gelderse Dieren is en blijft het kloppend hart van Gazelle. Consumenten kunnen door het hele land elektrische fietsen testen in één van Gazelles Experience Centers. Ook in Duitsland zijn er al e-bike testcenters geopend in Mönchengladbach, Münsterland en Frankfurt am Main. Per land wordt gekeken wat nodig is om te kunnen groeien en een sterk, betrouwbaar dealernetwerk te creëren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 32 minuten geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 2 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 12 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid gisteren
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00