Afbeelding
Foto: SDO volleybal Noordwolde

Volleybal: een dynamische sport

Sport

Aandacht voor lokale verenigingen in De Stellingwerven

NOORDWOLDE - Naast voetbal en korfbal zijn er veel meer sporten te beoefenen in de regio. Rondom Stellingwerven wil aandacht geven aan de minder grote sporten. Deze week presenteert volleybalvereniging SDO hun sport volleybal.

Wie zijn wij?
Volleybalvereniging SDO is een vereniging die in 2004 is ontstaan uit de volleybalverenigingen NOVO’81 uit Noordwolde en VV Boijl. Wij willen de bewoners van Noordwolde en omstreken een teamsport bieden, waarin de sportieve prestaties hand in hand gaan met de saamhorigheid en gezelligheid. Dit is niet alleen een mooie kreet, maar wordt echt nagestreefd!

Waarom je voor SDO zou moeten kiezen!
Volleybal is een dynamische sport, waarbij je fysieke conditie verbetert, je reactievermogen groeit en je lichaam maximaal getraind wordt. Je kunt de sportieve prestaties elke vrijdagavond testen in competitie verband of maandelijks in de dorpencompetitie. De CMV (Cool Moves Volley) jeugd doet elke maand mee aan een toernooi.

Naast de verbetering van je sportieve prestaties krijg je bij SDO ook de mogelijkheid je contacten in de buurt uit te breiden. Het is prettig elkaar in een sportieve sfeer te ontmoeten en beter te leren kennen. Niet alleen de sport accommodatie is uitstekend, ook de bijbehorende kantine onderstreept de gemoedelijke sfeer waarin we elkaar ontmoeten.

Trainingen en wedstrijden
Vanaf september tot mei trainen we iedere maandag of woensdagavond. Op vrijdagavond spelen we de competitiewedstrijden in de regio rondom Heerenveen. We hebben 4 senioren teams; dames in 2e en 4e klasse en heren in 2e en 4e klasse. Op dinsdagavond spelen de Recreanten hun maandelijkse dorpencompetitie in Vledder en de toernooien van de CMV-Jeugd zijn op zaterdag. De trainingen en thuiswedstrijden vinden plaats in de sporthal De Duker in Noordwolde.

Activiteiten
Om de saamhorigheid tussen onze 50 leden te benadrukken houden we jaarlijks een oliebollentoernooi. Hierbij spelen jong en oud, ervaren en onervaren gezellig een partijtje volleybal tegen elkaar. Na afloop worden er heerlijke oliebollen gegeten in de kantine.

Voor de gezelligheid en om eens te kijken naar een professionele wedstrijd, bezoeken we jaarlijks een wedstrijd uit de eredivisie. Om ook de ouders bij de club te betrekken en om ze te laten zien wat de vorderingen zijn van de kinderen, houden we elk jaar het ‘Ouder-kind toernooi’ voor de CMV jeugd. De afsluiting van het seizoen wordt gehouden op het beachvolleybalveld bij zwembad De Dobbe in Noordwolde.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 7 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 9 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 12 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 19 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00