De Baden-Powell Wandeltocht wordt op 12 februari gehouden.
De Baden-Powell Wandeltocht wordt op 12 februari gehouden. Foto: www.bptocht.nl

Baden Powell wandeltocht op 12 februari open voor iedereen

Samenleving

Voor de 25e keer wordt in regio Fryslân de Baden-Powelltocht georganiseerd. Dit jaar zal deze wandel- en ontdekkingstocht plaatsvinden op 12 februari 2022 in Heerenveen, in de bossen van Oranjewoud.

Elk jaar organiseert één van de scoutinggroepen de Baden-Powelltocht in de regio Fryslân, een toch waar elk jaar honderden scouts uit heel Friesland op af komen. Dit jaar viel de eer toe aan Scouting Polaris om de 25e editie van dit fantastische evenement te organiseren. Scouting Polaris is sinds 2018 actief in en rond Heerenveen en heeft momenteel rond de 120 leden en vrijwilligers. Dit jaar is de tocht ook opengesteld voor niet-scouts, zodat onder andere ook ouders samen met hun kinderen dit evenement kunnen meebeleven maar ook ouderen en mensen die minder goed te been zijn mee kunnen doen op een speciale route.

De wandeltocht wordt altijd gelopen rond de verjaardag van Lord Robert Baden-Powell, de oprichter van Scouting. Scouting is de grootste jeugd- en jongerenvereniging ter wereld met 57 miljoen leden verspreid over 223 landen, waarvan 110.000 leden in Nederland. Het is een echte wereldwijde scoutingfamilie!

De Baden-Powelltocht is een leuke activiteit om als scout, wandelaar, of ouder en kind te ondernemen. Iedereen krijgt de kans om kennis te maken met scouting en daarbij de natuur in de bossen van Oranjewoud te ontdekken. De drie routes van 5, 10 en 25 kilometer zijn uitgezet aan de hand van diverse scouting routetechnieken. De 25km route is uniek in de geschiedenis van de BP Tocht en bedoeld als jubileumroute voor de 25e BP Tocht. Om de gastvrijheid van scouting te benadrukken wordt de wandeltocht geheel verzorgd, zo is er onderweg en na afloop wat te eten en drinken.

Ook is er dit jaar een uniek internationaal onderdeel aan deze wandel- en ontdekkingstocht. Doordat internationale scoutinggroepen ook zijn uitgenodigd aan de Baden-Powelltocht mee te doen is de mogelijkheid om op een eenvoudige manier internationale contacten op te doen, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

De BP Tocht wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Heerenveen.

Meer informatie en inschrijven op www.bptocht.nl.

Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 3 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 18 apr, 16:00
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00