Afbeelding
Foto: Unsplash

Smallingerland peilt woningbehoefte nieuwe woonvormen

Samenleving

DRACHTEN - Door veranderingen in de samenleving of de leefomstandigheden kunnen de woonwensen van mensen veranderen. Bijvoorbeeld wonen in een tiny house of met anderen wonen in een woongroep of Knarrenhof. Gemeente Smallingerland wil hier goed op kunnen inspelen. Daarvoor is inzicht nodig in de behoefte aan nieuwe woonvormen in Smallingerland. Daarom vraagt de gemeente aan belangstellenden om een enquête in te vullen via www.smallingerland.nl. In het voorjaar van 2022 worden de resultaten gedeeld. 

Woonvisie 2020-2025

Smallingerland ligt centraal in Noord-Nederland voor mensen die in de noordelijke provincies werken en is daarmee een aantrekkelijke uitvalsbasis. De gemeente heeft via de Woonvisie 2020-2025 de ambitie uitgesproken om aantrekkelijke en gevarieerde nieuwbouw aan het woningaanbod in Smallingerland toe te voegen. De druk op de woningmarkt is groot, ook in gemeente Smallingerland. Het aantal huishoudens neemt toe en er is veel vraag naar nieuwbouwwoningen. Daarom heeft de gemeente de ambitie om tot en met 2025 ruim 1000 woningen toe te voegen aan haar woningbestand. 

Woonwensen veranderen

Gemeente Smallingerland breidt de woningvoorraad voortvarend uit en wil daarbij rekening houden met de toekomstige vraag en woonwensen van woningzoekenden uit Smallingerland, maar ook uit de ruime omgeving. De gemeente wil aansluiten bij landelijke innovatieve ontwikkelingen zoals groepswonen, generatie wonen, tijdelijke huisvesting, particulier collectief opdrachtgeverschap en wooncoöperaties van groepen eigenaar/bewoners. ‘’Een woningbouwplan voor een wijk als geheel ontwikkelen is gezien de huidige landelijke ontwikkelingen niet altijd meer wenselijk. Om de behoefte naar nieuwe woonvormen te peilen, zetten we daarom eerst deze enquête uit’’, aldus wethouder wonen Bert Westerink. Belangstellenden kunnen de enquête tot en met 9 januari invullen op www.smallingerland.nl.

Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 32 minuten geleden
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 6 uur geleden
Beeld ter illustratie
Omwonenden Noordwolde-Zuid Spannen Rechtszaak aan Tegen Lelieteler Agrarisch nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen gisteren
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen gisteren
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 19 apr, 08:00