Veel kansen waren er niet bij sc Heerenveen tegen Sparta.
Veel kansen waren er niet bij sc Heerenveen tegen Sparta. Foto: Dijks Fotografie / Sietse de Boer

sc Heerenveen speelt bloedeloos gelijk tegen Sparta

sc Heerenveen speelde afgelopen weekend teleurstellend gelijk tegen Sparta. In het Abe Lenstra stadion werd het in een wedstrijd met weinig kansen 0-0. Daarmee bezetten de Feansters nu een negende plaats in de Eredivisie.

Heerenveen had ongetwijfeld meer verwacht van de wedstrijd tegen Sparta. De Feansters waren slordig en creëerden te weinig kansen tegen de Rotterdammers. In de eerst helft was de beste kans dan ook voor Sparta, maar Thy schoot de bal hoog over.

Even later probeerde Stefanovic het namens Heerenveen van afstand, maar keeper Coremans van Sparta pareerde de bal knap. In de rebound vond Kaib wederom de vuisten van Coremans.

In de tweede helft was het voetballend iets beter aan de zijde van de Friezen. Zo kon Coremans een listige vrije trap van Joey Veerman nog maar net via de lat over tikken.

Tot slot had Henk Veerman in de slotminuut nog de winnende kunnen binnenkoppen. Uit een corner van Joey Veerman kopte hij de bal prima in, maar wederom stak keeper Tim Coremans daar een stokje voor.

Zo werd het teleurstellend gelijk en mag Heerenveen zich op maken voor de Friese derby aankomend weekend.

Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 2 uur geleden
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 6 uur geleden
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 6 uur geleden
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 20 uur geleden
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 22 uur geleden
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00
Fit worden op het platteland Sport 18 apr, 08:00
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00