sc Heerenveen wint bij Heracles na een knap doelpunt van Joey Veerman.
sc Heerenveen wint bij Heracles na een knap doelpunt van Joey Veerman. Foto: Henk Jan Dijks / Dijksmedia

sc Heerenveen wint bij Heracles

sc Heerenveen won het afgelopen weekend met 0-1 bij Heracles. Joey Veerman werd met een laat doelpunt de matchwinner. Hij schoot de bal van zo’n 20 meter heel bekeken in de verre hoek. Een knappe overwinning voor de Feansters.

Dat het duel in een overwinning voor Heerenveen zou eindigen, leek het niet op. De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen hadden kunnen winnen. In de eerste helft houdt Xavier Mous de Friezen knap op de been, door een harde inzet van Laursen over het doel te tikken.

Henk Veerman is twee keer dichtbij, maar ziet zijn pogingen in het zijnet en net over belanden. Daardoor is 0-0 de ruststand.

In de tweede helft dringen beide ploegen nog maar eens aan. Een harde knal van Laursen spat uiteen op de lat.

Daarna is het de beurt van Joey Veerman. Hij legt aan en schiet uiterst bekeken de bal in de verre hoek buiten het bereik van Heracles-doelman Janis Blaswich. Dat blijkt even later ook de beslissende treffer.

Heerenveen staat nu op een negende plek, met 21 punten uit 15 wedstrijden.

Gemeentehuis Weststellingwerf kleurt blauw vanwege jubileum Canadian Royal Airforce Politiek 1 uur geleden
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 3 uur geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 5 uur geleden
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 17 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 19 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 22 uur geleden
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00