Afbeelding

Nieuw opvangtarief? Geef het door!

Algemeen

De komende weken bepalen kinderopvangorganisaties, buitenschoolse opvang en gastouders hun uurtarieven voor 2022. Toeslagen herinnert ouders met kinderopvangtoeslag eraan te checken of hun uurtarief is aangepast. En dit meteen door te geven via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Want veranderingen in bijvoorbeeld de kosten voor opvang hebben invloed op hoeveel kinderopvangtoeslag iemand kan krijgen. 

Kinderopvangtoeslag is een voorschot. Hoeveel toeslag je als ouder maandelijks ontvangt, hangt onder andere af van hoeveel je dat jaar verwacht te verdienen en wat de opvangkosten zijn. Verandert er iets in jouw situatie? Bijvoorbeeld doordat je meer of minder uren opvang afneemt of de opvang het uurtarief aanpast. Dan heeft dat ook invloed op de hoogte van de toeslag. Toeslagen ontvangt dit soort veranderingen niet automatisch van de kinderopvangorganisatie. Daarom is het belangrijk dat je veranderingen altijd meteen zelf doorgeeft aan Toeslagen.

Drie tips 

Download de app Kinderopvangtoeslag. Via deze app geef je veranderingen eenvoudig door. Bijvoorbeeld in het opvangtarief. Gebruik je liever geen app? Je kunt je wijziging ook doorgeven via Mijn Toeslagen op toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag. Heb je meerdere kinderen? Geef de aanpassingen voor elk kind en elke opvang door. Benieuwd op hoeveel toeslag je recht hebt in jouw nieuwe situatie? Maak dan een proefberekening.

Check en wijzig

Verandert er meer in jouw situatie komend jaar? Ga je bijvoorbeeld promotie maken en verandert je inkomen? Of besluit je meer opvang af te nemen? Geef veranderingen altijd meteen door. Ook gedurende het jaar.

Door veranderingen in jouw situatie altijd meteen door te geven aan Toeslagen, verklein je de kans dat je te veel of te weinig toeslag ontvangt. Meer weten? Check toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 2 minuten geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 2 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 5 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 12 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid gisteren
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00