Jenny Elzinga (links) en Alie Jonkers (rechts).
Jenny Elzinga (links) en Alie Jonkers (rechts). Foto: Rob Dijkstra

Knutselhusien steunt Stichting Ambulance Wens

Samenleving


Hobbywinkel Het Knutselhusien in Wolvega zamelt geld in voor de Stichting Ambulance Wens. Dit doen zij door kaartjes te maken en verkopen, waarvan een deel van de opbrengst uiteindelijk aan het goede doel geschonken wordt. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wens van mensen die terminaal ziek zijn. Dit doen zij met vrijwilligers en een eigen ambulance. Initiatiefnemer Jenny Elzinga uit Wolvega vertelt waarom zij graag geld in willen zamelen voor dit doel. 

Het Knutselhusien steunt al sinds jaar en dag goede doelen. Dit jaar is er gekozen voor Stichting Ambulance Wens. “De moeder van onze vriendin Alie is inmiddels helaas overleden, maar zij heeft zo’n dag mee mogen maken. Ze wilde eerst niet, maar is uiteindelijk toch gegaan. Het was een onvergetelijke dag in de dierentuin, met fantastische begeleiding. Daarom besluiten wij dit doel door te zetten”, legt Jenny uit.


Stimulans om creatief bezig te zijn

Samen met vriendinnen Alie Smid en Alie Jonkers, maakt Jenny prachtige kaartjes van karton, mallen en plaatjes. Volgens Alie is vooral het doel achter de creaties enorm stimulerend om lekker creatief bezig te zijn. “Kijk als je iemand blij kunt maken met een Ambulance Wens is dat natuurlijk fantastisch. Dat geeft je een heel goed gevoel.” 


Als je iemand blij kunt maken met een Ambulance Wens is dat natuurlijk fantastisch.

Enthousiaste reacties 

“De mensen reageren ook heel enthousiast op de kaartjes”, vult Jenny aan. Zo zijn er ook veel mensen die vrijwillig doneren, zonder een kaart te kopen. “Ook giften zijn natuurlijk van harte welkom. We hadden laatst een open dag en dat leverde al een goed gevulde spaarpot op”, glundert Jenny enthousiast. 

Op diverse plekken verkrijgbaar

De kaarten zijn verkrijgbaar in het winkeltje van Knutselhusien aan de Goudvinkstraat in Wolvega, maar ook bij het Sickenga-Oord, Berkenstede, Wilgenstede, Apotheek West, Bloemist Lugtmeijer, Kapper Herman Fledderus en Zalencentrum Klijnstra. Ook kun je kaarten op bestelling doorgeven via telefoonnummer: 0561 - 61 77 43. 

Afbeelding
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 30 minuten geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 7 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 19 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 23 uur geleden
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00