Thamar Molenaar, coördinator peuterspeelgroepen Scala, Rotaryclub Oosterwolde: Ate Buiteveld, Joost Simons en Pieter Zijlstra
Thamar Molenaar, coördinator peuterspeelgroepen Scala, Rotaryclub Oosterwolde: Ate Buiteveld, Joost Simons en Pieter Zijlstra Foto: Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf

Houten kisten vol groenten en fruit voor kinderen

Algemeen

OOSTERWOLDE – Deze week zijn er op alle kinderdagverblijven en peuterspeelgroepen in de gemeente Ooststellingwerf volle kisten bezorgd door Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf met daarin groenten en fruit.

Rosita Woltjer, pedagogisch medewerker: ‘‘Dit is een superleuke actie. Kinderen leren hoe groente en fruit er uit ziet als het heel is, maar ook hoe het eruit ziet wanneer we het doormidden snijden. Ze maken kennis met diverse smaken die niet alle kinderen thuis ervaren. We praten erover met de kinderen. Wat kennen we al en wat is nieuw, zo leren ze ook nieuwe woorden zoals zoet, zuur, zacht, hard. Het is ook gezellig met elkaar om groenten en fruit samen te eten.’’

Met het uitdelen wil Rotary Healthy Kids kinderen stimuleren om groenten en fruit te eten. Naast de fruitkisten zijn er ook waterdispensers aangeboden, om het water drinken te stimuleren. Op de basisscholen, peuterspeelgroepen en kinderopvang worden ook beweeglessen door buurtsportcoaches van Scala aangeboden. Daar blijft het niet bij, want zo gaan er binnenkort ook kookworkshops plaatsvinden op de basisscholen waarbij kinderen op een speelse manier leren over voeding en de duurzame voedselketen. Daarnaast kunnen scholen interventies kiezen op het gebied van voeding, beweging en gezondheid.

Ate Buiteveld van Rotaryclub Oosterwolde: het doel van Rotary Helathy Kids is om de kinderen (op een speelse wijze)  en hun directe omgeving kennis te laten maken met een gezonde leefstijl.

De houten kisten, die door de Kisten Koning zijn gemaakt, worden ieder kwartaal aangevuld met fruit van Woltinge groente- en fruitboer uit Appelscha.

Achtergrond Rotary Healthy Kids

Rotaryclub Oosterwolde heeft samen met stichting Scala Rotary Healthy Kids Ooststellingwerf geïnitieerd. Dit project wil jonge kinderen in Ooststellingwerf op een speelse manier leren hoe ze gezond kunnen leven en opgroeien.

Afbeelding
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 18 uur geleden
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 22 uur geleden
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 22 uur geleden
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00