Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Zanger Tim Douwsma test de Huyndai Ioniq 5: “Wat een sexy bak!”

Auto & Stijl AUTOTESTDAG 2021

Tim Douwsma zit veel op de weg, houdt van luxe auto’s en is dus wel wat gewend. Maar zijn glimlach nadat hij uit de Huyndai Ioniq 5 stapt, spreekt boekdelen. ‘Ik ben echt heel enthousiast en dat had ik eerlijk gezegd van te voren niet zo verwacht. Maar dit is echt een auto waar je als artiest mee kunt aankomen.

Met zijn 1 meter 92 heeft de zanger een aantal belangrijke eisen voor een auto. “Ik ben een grote kerel en houd van grote auto’s. Ik heb er weinig verstand van, althans van de technische kant. Maar ik weet wel wat ik mooi vind en lekker vind rijden. En deze Hyundai heeft me op alle vlakken verrast.”

Futuristische look

“De wagen heeft strakke lijnen en een mooie kont en dat wil je toch? Met die matte lak en futuristische look is het gewoon een heel sexy bak.” En dat is ook belangrijk voor Tim: want het oog wil ook wat. Maar doordat hij veel op de weg zit voor shows of naar Hilversum voor televisieoptredens, is comfort ook belangrijk. “De rijbeleving moet goed zijn. Maar ik moet ook lekker kunnen zitten. Want met die lange afstanden wil ik na een optreden ook wel eens iemand anders laten rijden en dan de bijrijdersstoel in de chill-stand zetten. Hier zit dat heerlijk.”

Verkooppraatje

Hij is ook even achterin gaan zitten om te kijken hoeveel ruimte daar is, maar ook daar kan hij zijn benen strekken. “Het is alsof ik hier een verkooppraatje zit te houden, maar de auto voldoet qua comfort en ruimte aan alle eisen. Ook heeft ie lekker wat power, want een beetje karakter vind ik wel fijn bij een auto. Doordat ie elektrisch is, brult ie niet maar daardoor kun je wel lekker muziek luisteren zonder afgeleid te worden door autogeluiden. Of gewoon rustig met elkaar praten.”

“Met die matte lak en futuristische look is het gewoon een sexy auto”

Een elektrische auto stond voor Tim nog niet op zijn wensenlijstje, maar de Ionic5 heeft ervoor gezorgd dat hij er anders is over gaan denken. “Het is fijn dat ik hier wel een stuk mee rijden kan zonder onderweg te hoeven opladen. Bovendien is dit een auto waarmee je als artiest mee aan kunt komen. Hij is Instagram-waardig en onderscheidend van de rest. Dat vind ik leuk. Dus ja dit is zeker een auto waar ik mezelf in zie rijden.”

Eindcijfer 8,5

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 4 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 6 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 9 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 16 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00