Ondernemers Ale Kort en Wiebe van Hes gaan MeMo realiseren
Ondernemers Ale Kort en Wiebe van Hes gaan MeMo realiseren

Centrum voor Mens & Mobiliteit in Oosterwolde

Algemeen

Ondernemers Wiebe van Hes en Ale Kort gaan een mobiliteitscentrum bouwen aan de N381, ten zuidwesten van de Venekoterkruising in Oosterwolde. De ondernemers gaan met het mobiliteitscentrum verduurzaming van mobiliteit stimuleren en inspelen op de veranderende vraag naar vervoer. Het doel is om het centrum in 2025 onder de naam Mens & Mobiliteit (MeMo) te openen.

Mobiliteit verandert en moet anders

De bedrijven van de ondernemers, Auto Kort en Personenvervoer Kort, gaan ook plaats nemen in het centrum, waar met name emissievrije mobiliteit wordt aangeboden. In het mobiliteitscentrum kan men straks terecht voor het tanken van (duurzame) brandstoffen, komt er een passende aansluiting ten behoeve van het openbaar vervoer en wordt het wassen van auto’s mogelijk.

Alle vormen van vervoer

MeMo moet volgens de initiatiefnemers ook de plek worden waar alle vormen van vervoer samenkomen en het tijdens de overstap prettig verblijven is. Er vinden al uiteenlopende gesprekken plaats met partijen die hier een bijdrage aan willen leveren. Het Mobiliteitscentrum MeMo biedt meer dan een plek waar je overstapt van je eigen auto, deelauto of -fiets in een streekbus of busje op maat. ‘Je vindt er straks ook een modern ingerichte plek om te kunnen (flex)werken, of gewoon aangenaam te verblijven’, aldus de ondernemers.

Mobiliteit verandert

Van Hes en Kort zien de wereld van de mobiliteit sterk veranderen en willen daar uiteraard met hun bedrijven in mee bewegen. ‘Een goede bereikbaarheid is een voorwaarde voor de leefbaarheid in de (kleine) kernen en de aantrekkelijkheid van de regio. Ook de publieke vervoersvoorzieningen spelen hierin een belangrijke rol, we zien tegelijkertijd dat dit op het platteland onder druk staat. Het vraagt om innovatieve oplossingen en vooral om goede samenwerking’, aldus Ale Kort. ‘Zo willen we met onze commerciële activiteiten bijdragen aan de maatschappelijke opgave’ vult Wiebe van Hes aan.

Samenwerking

Voor die maatschappelijke meerwaarde en het belang van de bereikbaarheid is de rol van de gemeente Ooststellingwerf faciliterend en is er nauwe samenwerking. Voor overige activiteiten zoeken de ondernemers samenwerking met andere partijen. Op 30 september en 1 oktober a.s. zijn er informatiedagen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via www.mensenmobiliteit.nl

Afbeelding
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 6 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 18 uur geleden
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 20 uur geleden
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 22 uur geleden
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00
De 52e editie van de Autocross in Makkinga belooft wederom een groot spektakel te worden.
"Het aantal bezoekers is explosief toegenomen, dat hopen we natuurlijk voort te zetten" Evenement 27 mrt, 12:00
Afbeelding
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Afbeelding
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00