Eigenaar Addo Damhuis in de nieuwe zaak van AnY Computers.
Eigenaar Addo Damhuis in de nieuwe zaak van AnY Computers. Foto: Ronald Jousma

AnY Computers heeft een prachtig nieuw pand

Bedrijf in beeld

NOORDWOLDE - Het mag dan op slechts 50 meter afstand zijn van de oude locatie, AnY Computers in Noordwolde heeft een prachtig nieuw pand gekregen. Dat was ook hard nodig, want de oude winkel barst letterlijk en figuurlijk uit zijn voegen. En dus is het tijd om te verhuizen. RondOm Vandaag neemt alvast een kijkje in de nieuwe winkel. 

Op het moment van interviewen, is eigenaar Addo Damhuis nog druk bezig met de verhuizing. Grote televisies, computers en andere computermaterialen worden - met de nodige hulp van vrienden en kennissen - van het ene naar het andere pand gesjouwd. Gelukkig is het maar een klein stukje en bovendien een enorme upgrade. De winkel gaat van de Dr Mulderstraat naar de Hoofdstraat Oost 4A. En dat is niet alleen qua pand een verbetering, maar ook qua ligging in het dorp. 

Vlakbij het winkelcentrum

“Met het nieuwe pand liggen we direct aan het winkelcentrum”, legt Addo uit. Daar waar de oude winkel nog een afslag buiten de hoofdstraat ligt, is de nieuwe winkel meteen in het zicht. “En zo stappen mensen ook even binnen zonder een specifieke reden. Dat is een groot voordeel, want we zijn er niet alleen om te verkopen, maar vooral ook om een stuk service te bieden.”

“We zijn er niet alleen om te verkopen, maar vooral ook om een stuk service te bieden.”

De ruimte is verdubbeld

Die service onderstreept Addo nog maar eens in de veelzijdigheid aan apparatuur. “De winkel is in de afgelopen jaren veel meer geworden dan alleen computers en reparatie. Drie maanden geleden ben ik tijdens het EK begonnen met televisies als een experiment. In een maand tijd verkocht ik er maar liefst 22. Nu zal het één ongetwijfeld met het ander te maken hebben, maar dat was wel het startsein om na te gaan denken over verdere uitbreiding.” 

En zo geschiedt: “Straks komen er nog meer televisies, radio’s, soundbars en beamers bij. Daarnaast heb ik nu ook meer ruimte voor andere materialen gekregen, zoals kleine kabeltjes en andere nuttige accessoires. Op het moment dat iemand een keer komt en hij of zij zoekt een specifiek kabeltje, dan ga ik er naar op zoek. Zodra ik die vind, dan bestel ik er direct nog een paar, want dan zal diegene vast niet de enige zijn met deze vraag. Zo probeer ik zo goed mogelijk in te spelen op de behoeftes van mijn klanten.”

Slimme huizen

Addo heeft in de nieuwe winkel ook ingezet op de zogenaamde ‘slimme huizen’. Dat wil zeggen dat je door middel van een app diverse elektronische apparaten kunt bedienen. Bijvoorbeeld het licht aan- of uit zetten, de kleur van het licht wijzigen, maar ook zijn er mogelijkheden om camera’s te bedienen en bewegingsmelders in te stellen. Zo dragen slimme huizen ook bij aan een stukje veiligheid. “De mogelijkheden om elektronica via je telefoon te bedienen worden steeds groter. Vooral voor de opkomende generatie wordt dit steeds belangrijker”

De persoonlijke behandeling blijft

Naast apparatuur komt er ook een laptop met printer in de winkel te staan, waar mensen bankzaken kunnen doen of even kunnen mailen. Dit draagt volgens Addo bij aan de persoonlijke behandeling waar hij voor staat. “Ik wil dat mensen zich op hun gemak voelen in de winkel. Dat is wie ik ben en waar ik voor sta. Als klanten met een reparatie komen, dan streef ik er ook naar om het dezelfde dag nog klaar te hebben. Zo ben ik begonnen en dat is denk ik ook de kracht van AnY Computers. 

“De mogelijkheden om elektronica via je telefoon te bedienen worden steeds groter.”

Vanaf 14 september open

De nieuwe vestiging is vanaf 14 september open en dat is gevierd met een actiefolder met daarin leuke openingsacties. 

De nieuwe winkel heeft een stuk meer ruimte.
Het nieuwe pand van AnY Computers aan de Hoofdstraat.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 6 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 22 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00