Afbeelding

De Linde Makelaars helpt jou bij het maken van de juiste keuze in deze oververhitte woningmarkt

Zakelijk

WOLVEGA - In de overspannen huizenmarkt, waar we ons nu in bevinden, is een betrouwbare makelaar nog belangrijker dan ooit te voren. Wij, als enthousiast team van De Linde Makelaars, begrijpen dat als geen ander. We zijn er met onze specialisten voor je bij de aankoop van een woning, maar ontzorgen je ook in het verkoopproces. Sinds kort niet alleen vanuit de hoofdvestiging in Wolvega, maar ook vanuit onze nieuwe locatie in Noordwolde.

“Wat ons als De Linde Makelaars, opgericht in 1982, uniek maakt is onze connectie met de regio. Alle vier de werknemers zijn rasechte geboren Weststellingwervers. De in Wolvega geboren makelaar in opleiding Marco van Galen uit Oldeholtpade, kantoormedewerkers Elske Bos en Martijn Koopmans uit Steggerda kennen de omgeving als hun broekzak en weten waar ze over praten. De in Nijeholtpade geboren eigenaresse en gecertificeerd makelaar Annemieke Elsinga woont zelf in Oosterstreek. Ze omschrijft Noordwolde als het leuke tweede dorp van de gemeente, waar veel gedaan wordt om de middenstand weer meer leven in te blazen. Een makelaar was nog niet aanwezig dus toen het prachtige hoekpand aan de Hoofdstraat Oost 2 vrijkwam, besloot Elsinga daar een bijkantoor te openen. “Het is een extra dependance als service naar onze klanten. Nu is een rit naar kantoor Wolvega niet meer nodig om bijvoorbeeld de koopovereenkomst door te nemen.” De vestiging in Noordwolde is op afspraak geopend en op maandagochtend van 8.30-12.30 uur en vrijdagmiddag van 13.00-17.00 uur kun je zo binnenlopen.

Open uitstraling

Elsinga is zichtbaar trots dat ze deze extra service aan haar klanten kan bieden. “Mensen vinden het fijn en daar doen we het voor.” Om die reden is het hoofdkantoor in Wolvega, aan de Van Harenstraat 57, onlangs ook volledig verbouwd. “De kantoorindeling is veranderd en is er voor een restyling gekozen, waardoor de sfeer heerlijk huiselijk en open aan doet. De uitstraling is compleet anders.” Ik ben trots op onze nieuwe uitstraling en de manier van woningpresentatie. In plaats van de hele etalage vol te hebben hangen met hoofdzakelijk verkochte woningen, kiezen wij er voor om juist enkel de te koop staande woningen uit te lichten. Hierbij maken wij gebruik van presentatiebladen met ledverlichting en van een groot televisiescherm waarop wij de te koop staande woningen uitlichten. Deze opvallende manier van presenteren maakt samen met onze twee uitstekende locaties, waar veel wandelend publiek passeert, een echte toevoeging voor de verkoop van een woning. Er staan dagelijks veel mensen te kijken in onze etalage. Die stappen nu eenvoudiger even bij ons binnen voor meer informatie. Dit past bij onze werkwijze, open, persoonlijk, transparant en informeel, maar met kennis van zaken.”


Oververhitte huizenmarkt

Die kennis van zaken is van groot belang, juist nu de huizenmarkt weer een record heeft gebroken. Een bestaande koopwoning was bijvoorbeeld in juli ruim 16 procent duurder dan een jaar eerder. Het is de grootste prijsstijging sinds oktober 2000, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster. Het team van Annemieke Elsinga weet er alles van. “Dat de huizenprijzen nu hoger zijn, verandert in principe niks aan ons werk. Echter het verschil in vraag en aanbod doet dit wel. Achter de schermen doen we nog altijd hetzelfde, maar het gehele verkoop- en aankoopproces is veranderd door deze oververhitte markt. Dit maakt ons vak ook heel interessant. Het is aan ons om tijdens de koop of verkoop heel accuraat en doortastend aan het werk te zijn en goed te communiceren met onze klant. Dat is de sleutel tot een goede samenwerking. Om samen het gestelde doel te bereiken: het kopen of verkopen van een woning.”

“Daarnaast begrijpen we bij De Linde Makelaars dat het kopen of verkopen van een woning verstrekkende en mogelijk levensveranderende keuzes zijn, zowel financieel als emotioneel. Als makelaars zijn we dagelijks betrokken bij deze belangrijke beslissingen. Door onze ervaring weten we hoe belangrijk onze mening en ons advies kan zijn. Wij begrijpen onze klanten. Ik wil hier dan ook benadrukken dat wij er zijn om je te ondersteunen. Bij de aan- en verkoop van onroerende zaken, bij taxaties, maar ook bij huur en verhuur. Wij hebben een open, betrokken en persoonlijke manier van werken die tegelijkertijd actief en doeltreffend is”

De Linde Makelaars ontzorgt

De Linde Makelaars is al 39 jaar dé makelaar in Weststellingwerf, maar hun werkgebied beperkt zich niet alleen tot deze gemeente. Ook over de grenzen van Drenthe en Overijssel zijn ze al jaren actief.

Elsinga benadrukt dat zij en haar team de markt door en door kennen. “De juiste presentatie en begeleiding is van groot belang.” Social media is tegenwoordig onmisbaar om potentiële klanten te bereiken. “We maken veel gebruik van Facebook en hebben daarmee een enorm bereik. Zodra een woning online staat, komen de eerste afspraken voor een bezichtiging al binnen.” Ze benadrukt dan ook dat juist in deze overspannen markt een goede makelaar van groot belang is. “Wij ontzorgen je met alles. Naast kundig advies zorgen we voor professionele HD-foto’s met overzichten vanuit de lucht, plattegronden, uitgebreide plaatsing op Funda, begeleiden we de bezichtigingen en verzorgen de hele papierwinkel die erbij komt kijken. De makelaarskosten verdien je daarmee dubbel en dwars terug. En wat die de makelaarskosten betreft: wij werken met een zeer concurrerend vast all-in tarief zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent.”

Voor meer informatie over De Linde Makelaars is hun website: delindemakelaars.nl de juiste plek of bel naar: 0561-616778. Een mailtje op info@delindemakelaars.nl is ook een prima alternatief voor vragen.

Afbeelding
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 7 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 17 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 18 apr, 16:00
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00