Afbeelding
Foto: Stoelwinder fotografie

Ontdekkingstocht over de Ketlikerheide met huisgemaakte appeltaart

Cultuur

Zin in een ontspannen wandeling met vooraf een lekkere kop thee of koffie met huisgemaakt appelgebak? In samenwerking met Kwartier Noord/Restaurant Smûk organiseert It Fryske Gea een ontdekkingstocht over de Ketliker Heide. De ontdekkingstocht is op zaterdag 4 september om 16.00 uur en op de website van It Fryske Gea kun je een plekje reserveren.

De natuurgids van It Fryske Gea neemt je over de lommerrijke bospaden mee het gebied in. Tijdens de wandeling krijg je allerlei informatie over de historie van het gebied en het ontstaan hiervan in de laatste ijstijd, over de dieren die leven op de Ketlikerheide zoals de das en de ree, maar ook het goudhaantje en de geelgors komen hier voor. Maar ze geven nog niet alles weg…Je weet van tevoren nooit wat je in de natuur allemaal tegenkomt. Het is elke keer weer een belevenis. Misschien zien we de sporen van de das en horen we de vijfde symphony van Beethoven door het gezang van de geelgors! Ga met It Fryske Gea mee op pad en wie weet staat na afloop bij Kwartier Noord de open haard aan om even gezellig na te praten.

Praktische informatie

De tocht is op 4 september om 16.00 uur en op de website van It Fryske Gea kun je een plekje reserveren. Voor de tocht wordt een kleine bijdrage gevraagd. Volwassenen en kinderen tot twaalf jaar betalen tien euro per persoon voor deze belevenis. Leden van It Fryske Gea kunnen korting krijgen op de prijs en betalen de helft.  

Interesse?

Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 – 53 96 18 (alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen).

Ketlikerheide

Boeiend aan de Ketlikerheide is de afwisseling van heide, veenputten en vennetjes. Je kunt hier in alle rust genieten van een prachtig tapijt van struikheide, gewone dopheide en kraaiheide. Het landschap is het terrein van geelgors, gekraagde roodstaart, specht en boompieper. Luid zingend bakent de muzikale geelgors zijn territorium af. Hij maakt behoorlijk veel kabaal voor zo’n klein zangvogeltje en zingt een kenmerkende melodie.  

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 9 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 15 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:03
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 23 apr, 12:00
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 23 apr, 08:00