Wethouder Hoen reikt het eerste exemplaar uit van het boek over de cultuursector in coronatijd.
Wethouder Hoen reikt het eerste exemplaar uit van het boek over de cultuursector in coronatijd. Foto: Lenus van der Broek

Maar liefst 155 kunstcreaties ingeleverd

Cultuur

WOLVEGA - Blij verrast was Kijkzaal Wolvega met het aantal reacties op de teken- en schilderwedstrijd die het had uitgeschreven. De Kijkzaal hoopte op dertig werken, maar de teller liep door tot een verassend mooi aantal van 155 kunstcreaties.

Op donderdagavond 15 juli zijn in de bibliotheek Wolvega zijn de prijswinnaars bekendgemaakt van deze teken- en schilderwedstrijd.

Tevens boekpresentatie over cultuur en corona

Wethouder Roelof Theun Hoen presenteerde bij de prijsuitreiking het boek ‘Ruimte voor kunst en cultuur in coronatijd’. Het boek geeft volop aandacht aan de culturele sector van de gemeente Weststellingwerf. Inwoners kunnen het boek gratis ophalen op verschillende plaatsten in de gemeente zoals het gemeentehuis en de bibliotheek.

Kunst en cultuur leeft in Weststellingwerf

Het boek ‘Ruimte voor kunst en cultuur in coronatijd’ gaat over de moeilijke tijden van culturele organisaties en culturele initiatieven. Want veel organisaties zijn hard geraakt tijdens de crisis. Met dit boek vraagt de gemeente aandacht voor de bijzondere culturele activiteiten in Weststellingwerf.

Daarbij is gekozen voor een breed palet aan culturele initiatieven, inclusief de werken van de deelnemers en winnaars van de wedstrijd. Maar het boek geeft zeker niet een volledig beeld aan van alle activiteiten die er zijn in de gemeente. Er zijn nog veel meer mooie initiatieven.

Impuls aan culturele sector

De gemeente hoopt dat het boek een impuls geeft aan de culturele sector en de culturele activiteiten. “De culturele organisaties nodigen alle inwoners uit om te komen kijken en deel te nemen aan de culturele activiteiten”, aldus wethouder Hoen. “Wij hopen met dit boek ook bij te dragen aan de toekomstbestendigheid van de culturele infrastructuur van Weststellingwerf. Dus doe mee aan culturele activiteiten. Want deelname aan kunst en cultuur stimuleert, geeft verbinding en raakt de creativiteit.”

Het boek wordt gratis aangeboden

De gemeente biedt het boek gratis aan. Inwoners kunnen het boek op diverse locaties in de gemeente ophalen. Zo liggen de boeken in de bibliotheek in Wolvega en Noordwolde en ook in het gemeentehuis in Wolvega. Ook is het verkrijgbaar bij de Oudheidkamer en andere plaatsen in de gemeente.

Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 4 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 18 apr, 16:00
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00