Nieuwe detailhandelsvisie voor Weststellingwerf om het winkelen en verblijven in de gemeente interessant te houden.
Nieuwe detailhandelsvisie voor Weststellingwerf om het winkelen en verblijven in de gemeente interessant te houden. Foto: Pixabay

Nieuwe detailhandelsvisie voor Weststellingwerf

Politiek

WOLVEGA - Een nieuwe detailhandelsvisie voor Weststellingwerf is op 28 juni vastgesteld door de gemeenteraad. Gemeente Weststellingwerf vindt het belangrijk dat de detailhandel in Weststellingwerf toekomstbestendig is en blijft.

In de detailhandelsvisie staat waar ondernemers wel of niet vestigingen kunnen openen of uitbreiden. Ook staat in de visie hoe er moet worden omgegaan met nieuwe ontwikkelingen, zoals internethandel via webwinkels, branchevervaging, boerderij- en landwinkels en winkels bij benzinestations.

Opfrissen om het geheel aantrekkelijk te houden

Tot slot geeft de visie aan hoe de gemeente omgaat met Europees, landelijk en provinciaal beleid. “Met deze opfrissing van ons beleid zorgen we voor een aantrekkelijk winkelaanbod voor de inwoners en bezoekers van onze gemeente, nu en in de toekomst’’, vertelt wethouder Roelof Theun Hoen. 

“Ook is het belangrijk dat we op deze manier aan marktpartijen duidelijk maken waar in Weststellingwerf winkels welkom zijn.” Naast de detailhandelsvisie is er een centrumvisie voor Wolvega opgesteld. Hierin staat wat er moet gebeuren om het centrum compacter, aantrekkelijker en toekomstendig te maken. Dit gaat onder andere over de bereikbaarheid en de fysieke inrichting van het centrum. 

Voor Wolvega en Noordwolde

De detailhandelsvisie richt zich niet alleen op Wolvega, maar ook op Noordwolde. De nieuwe detailhandelsvisie gaat per direct in. Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van de gemeente Weststellingwerf, weststellingwerf.nl/centrum-wolvega.

Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 48 minuten geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 6 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 22 apr, 12:00
Afbeelding
Weekend van het verdedigingserfgoed Educatie 21 apr, 18:00
Foto: Foppe de Haan
Foppe de Haan over de Friese sportcultuur Sport 21 apr, 12:00