De gemeenteraad is akkoord: het centrum van Wolvega gaat worden opgeknapt de komende jaren.
De gemeenteraad is akkoord: het centrum van Wolvega gaat worden opgeknapt de komende jaren. Foto: Gemeente Weststellingwerf

Centrum Wolvega wordt opgeknapt

Politie

WOLVEGA - De gemeenteraad van Weststellingwerf heeft 28 juni ingestemd met de centrumvisie Wolvega. In de visie staat wat er moet gebeuren om het centrum compacter, aantrekkelijker en toekomstbestendig te maken.

Ondernemers en inwoners hebben samen met de gemeente Weststellingwerf de centrumvisie opgesteld. Het centrum van Wolvega wordt het visitekaartje voor de gemeente en omgeving. 

Aantrekkelijker maken om te winkelen en te verblijven

Naast inzet op verbetering van de bereikbaarheid van het centrum en de parkeerlocaties wordt in de toekomst vooral ingezet op een aantrekkelijker gebied, waar het naast winkelen prettig is elkaar te ontmoeten en te verblijven. Ook op het centrumplein. De winkelstraat wordt toegankelijker voor voetgangers en fietsers, krijgt meer terrasmogelijkheiden en een groene inrichting. 

De warenmarkt wordt versterkt

De warenmarkt wordt versterkt en op het Pastorieplein en Griffioenpark ligt de focus meer op wonen, werken, verblijven en recreëren. Voor de uitvoering van de centrumvisie is er een uitvoeringsprogramma opgesteld. Nu de gemeenteraad akkoord is met de centrumvisie, kunnen de gemeente, WOW en de horeca- en winkelondernemers aan de slag met de uitvoering. 

De uitvoering wordt de komende jaren in delen opgepakt. Allereerst wordt na de zomer het schetsontwerp voor de herinrichting van de winkelstraat uitgewerkt tot definitief ontwerp. Echte veranderingen zullen pas te zien zijn in de tweede helft van 2022.

Ook detailhandelsvisie opgesteld

Naast de centrumvisie is er ook een detailhandelsvisie opgesteld. Hierin staat waar ondernemers wel of niet vestigingen kunnen openen of uitbreiden. De detailhandelsvisie sluit hiermee aan op de centrumvisie. De nieuwe detailhandelsvisie gaat per direct in. Meer informatie De centrumvisie, het uitvoeringsprogramma en de detailhandelsvisie zijn te vinden op weststellingwerf.nl/centrum-wolvega.

Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 11 uur geleden
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 18 apr, 18:00
Harry Dekker, Esther Verhagen en Perry de Neef nemen eerste zonnecrèmepaal in gebruik.
Gratis zonnebrandcrème verkrijgbaar in de gemeente Ooststellingwerf Gezondheid 18 apr, 16:00
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 18 apr, 10:00