Arriva gaat extra treinen inzetten deze zomer in Friesland én enkele treinstellen ombouwen zodat er meer fietsen mee kunnen richting Harlingen oftewel de Waddeneilanden.
Arriva gaat extra treinen inzetten deze zomer in Friesland én enkele treinstellen ombouwen zodat er meer fietsen mee kunnen richting Harlingen oftewel de Waddeneilanden. Foto: Arriva

Vanaf maandag meer Arriva-treinen in Friesland

Algemeen

LEEUWARDEN - Vervoerder Arriva gaat per aanstaande maandag 14 juni nog meer treinen inzetten in Friesland en Groningen, zo maakt het bekend.

Er worden sneltreinritten tussen Leeuwarden en Groningen toegevoegd en er komt op de spoorlijn tussen Leeuwarden en Sneek elke werkdag een treinrit bij. Ook zet Arriva op de spoorlijn tussen Leeuwarden en Harlingen Haven weer de speciaal ingerichte treinen in zodat meer fietsen mee kunnen.

De wijzigingen op een rij:

Alle sneltreinen tussen Leeuwarden en Groningen gaan op werkdagen weer tweemaal per uur rijden. De laatste sneltrein vanuit Groningen vertrekt om 18.39 uur en vanuit Leeuwarden om 18.47 uur.

Op het traject van Leeuwarden naar Sneek wordt op werkdagen een rit toegevoegd. Het gaat om de trein die om 7.08 uur vertrekt uit Leeuwarden en om 7.26 uur aankomt in Sneek. 

Treinen naar Harlingen omgebouwd zodat er meer fietsen in kunnen

Tussen Leeuwarden en Harlingen Haven rijdt Arriva met speciale treinen zodat er weer meer fietsen mee kunnen. Ieder jaar bouwt Arriva er een aantal GTW-treinen voor om. Door stoelen tijdelijk te verwijderen kunnen er in de zomerperiode meer fietsen mee in de trein. 

Deze omgebouwde treinen rijden op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag, passend bij de reizigers die van en naar een Waddeneiland reizen. Voor het reizen met de fiets hebben reizigers een fietskaartje nodig. Deze zijn online verkrijgbaar en in de kaartautomaten. Reserveren voor een fiets hoeft niet. Arriva sluit met de dienstregeling aan op het reizigersaanbod. De dienstregeling en inzet van de treinen en bussen ‘beweegt’ mee met het aantal reizigers.

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 minuten geleden
Rieneke van Tongeren
Rieneke van Jongeren vertelt over haar boek: ´Mahmoud & Mahmoud´ Evenement 2 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 14 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 16 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 19 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00