Afbeelding

Ontdek de prachtige natuur van het Noorden op de Echopper

Zakelijk

FRIESLAND - Nog geen half jaar geleden komen twee vrienden, Kevin de Haan en Erwin Brouwer op het idee om elk naast hun eigen al bestaande outdoorbedrijf een samenwerking te starten en uit te breiden met Echopperz. Een stoer, elektrisch voertuig dat ideaal is om de mooie natuur van Friesland, maar ook van Drenthe en Groningen te ontdekken. En misschien nu nog wel het belangrijkst; op pad met de Echopper is coronaproof.

Het is aan het einde van de zomer als Erwin met Kevin op een terras terugkijken op de afgelopen periode. Voor hun ondernemingen, ze runnen allebei een outdoorbedrijf, is het een verloren jaar geworden. Daarom hebben beide ondernemers in de zomer vooral gezwoegd in de horeca. Met een biertje in de hand kijken ze vooruit naar het volgende seizoen: “We hadden beide wel door dat deze crisis nog wel even zou aanhouden,” vertelt Erwin. “Het wordt ons duidelijk; we moeten iets anders gaan bedenken.”

“De Echopperz zie je in de Randstad al overal rijden”

De Echopperz zien de beide ondernemers als de oplossing: “In de Randstad zijn Echopperz al heel erg bekend en zie je ze bijna overal rijden, maar in het Noorden kent bijna niemand ze. Als je erover nadenkt is dat bijzonder. Het is een ideale manier om de prachtige omgeving te ontdekken én coronaproof.”
Echopperz zijn stoere voertuigen die volledige elektrisch worden aangedreven. Ze hebben wel iets weg van een scooter of motor, maar dan met brede banden en een hoog stuur. Plus, dankzij de elektrische motor, kunnen ze geruisloos door de natuur zoeven. Om op een Echopper te rijden moet je wel minimaal zestien jaar zijn en in het bezit zijn van minimaal een bromfietsrijbewijs.


Ondanks de kou van de kerstvakantie toch enthousiaste rijders

De beide mannen gaan aan de slag, met als richtlijn om in april 2021 van start te kunnen: “We wisten eerst nog niet waar we onze standplekken wilden inrichten of hoeveel Echopperz we zouden inkopen.” Wel leggen ze gelijk contact met verschillende partners met wie ze samen willen werken: “Eén daarvan was RCN camping De Roggeberg in Appelscha. Zij waren zo enthousiast dat ze ons vroegen of wij dit al in de kerstvakantie wilden realiseren. Dat was over twee weken al!” Erwin en Kevin zetten alle zeilen bij en weten in twee weken hun nieuwe bedrijf op te tuigen. De gasten van RCN De Roggeberg kunnen in de kerstvakantie toeren op de Echopperz: “Ondanks de kou, het was zo’n vier graden Celsius, zijn er toch een aantal mensen vertrokken. Winterjas aan, sjaals omgeknoopt, handschoenen en gaan.”

Sinds de kerstvakantie is het bedrijf flink uitgebreid. Andere RCN Campings, zoals De Potten in Sneek en De Noordster in Dwingeloo zijn nu opstapplekken, net als de outdoorbedrijven van Kevin en Erwin. Er zijn meerdere opstapplekken waar permanent Echopperz staan en waar vandaan je ook in kleine groepen kunt vertrekken. Daarnaast hebben zij nog een mobiele vloot waarmee ze op aanvraag voertuigen leveren aan andere partners voor grotere groepen mensen.

We bedachten unieke
fotoroutes

Naast het aanbieden van de Echopperz, hebben Erwin en Kevin ook op hun eigen manier routes gemaakt vanaf hun vaste standplaatsen “We willen onze klanten echt kennis laten maken met de omgeving en hun de mooiste plekken laten zien. We willen daar echter ook onze eigen draai aangeven.” In plaats van te werken met bestaande programma’s als Google Maps of een geschreven routebeschrijving, hebben Erwin en Kevin een fotoroute gemaakt: “De eerste keer kregen wij hierop zulke positieve feedback dat we dat hebben doorgevoerd naar de andere locaties.”

Combineren met outdoor

De Echopperz zijn een nieuwe toevoeging aan de outdoorbedrijven van Kevin en Erwin: “Met inmiddels 11 vaste startlocaties en nog eens 7 arrangementlocaties zijn we nu voorzichtig in het uitbreiden van onze werkzaamheden. Op een gegeven moment kunnen we ook weer los op outdoor-gebied, en dat willen we blijven combineren.”


De oprichters van Echopperz, Kevin links en rechts Erwin

Benieuwd naar de Echopper? Ga naar
www.echopperz.nl

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 14 uur geleden
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 17 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 20 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid gisteren
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 22 apr, 12:00