Gemeente Ooststellingwerf start een inwonerspanel, waarin vragen worden gesteld om de meningen en ideeën van de inwoners te leren kennen. Onder andere over duurzaamheid, vandaar deze foto van het zonnepanelenpark tussen Oosterwolde en Appelscha.
Gemeente Ooststellingwerf start een inwonerspanel, waarin vragen worden gesteld om de meningen en ideeën van de inwoners te leren kennen. Onder andere over duurzaamheid, vandaar deze foto van het zonnepanelenpark tussen Oosterwolde en Appelscha. Foto: Johan Vogelzang

Mening van inwoners Ooststellingwerf wordt gevraagd

Politiek

OOSTERWOLDE - Omdat de gemeente Ooststellingwerf een nog beter beeld wil hebben van wat er leeft in de samenleving, wil het de inwoners actief benaderen en om ideeën vragen. Daarom begint de gemeente een inwonerspanel.

Via dit online panel gaat de gemeente maximaal vier keer per jaar aan hun inwoners vragen stellen. De vragen gaan bijvoorbeeld over veiligheid, sport en groenonderhoud en de resultaten worden gebruikt bij de beleidsontwikkeling.

Volgens Burgerpeiling 2020 willen er 800 inwoners meedoen

De belangstelling voor het panel blijkt groot: tijdens de Burgerpeiling in 2020 gaven ruim 800 inwoners zich op om mee te denken over actuele onderwerpen. Deze week wordt de eerste vragenlijst naar deze groep verstuurd. “Onze gemeente zet al jaren in op duurzaamheid”, aldus wethouder Fimke Hijlkema.

“Daarom gaat onze eerste uitvraag ook over duurzaamheid, namelijk aardgasvrij wonen. Ik ben ontzettend benieuwd naar de resultaten.” 

Van aardgas naar duurzame bronnen

Alle Nederlandse gemeenten moeten vóór het einde van dit jaar een plan klaar hebben over hoe en in welke volgorde hun buurten de komende dertig jaar overgaan van verwarmen met aardgas naar verwarmen met duurzame bronnen. Om dat plan op te stellen gebruikt de gemeente de reacties van het inwonerspanel.

Meedoen is anoniem, dankzij onafhankelijk onderzoeksbureau

Na afloop van het onderzoek krijgen de deelnemers de resultaten via de mail. Deelname aan de enquêtes zijn anoniem en de gemeente weet niet wie er deelneemt aan het inwonerspanel. Ze werkt samen met onderzoeksbureau Research2Evolve. Deze onafhankelijke partij beheert het inwonerspanel en voert de onderzoeken namens de gemeente uit.

Wil je ook meedoen? Meld je dan hier aan:

Woon je in de gemeente Ooststellingwerf en wil je meedenken in het panel? Of wil je geen lid worden van het panel, maar wel de vragenlijst over aardgasvrij wonen invullen? Je kunt je aanmelden voor het panel of de vragenlijst over aardgasvrij wonen invullen via www.ooststellingwerf.nl/inwonerspanel..

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 20 minuten geleden
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 3 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 6 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 10 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws gisteren
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 22 apr, 12:00