Eigenaar Gerrit op 't Hof samen met verkopers Martin en Richard.
Eigenaar Gerrit op 't Hof samen met verkopers Martin en Richard. Foto: Rob Dijkstra

Op ‘t Hof Technische Groothandel nu ook vertegenwoordigd in Wolvega

Zakelijk

WOLVEGA - Per 1 maart is Op ‘t Hof Technische Groothandel ook gevestigd in Wolvega. Het is alweer de vierde vestiging van het succesvolle bedrijf, dat in 1999 door Jan op ‘t Hof werd opgericht. Met vestigingen in Nederhemert, Urk, Veen en nu Wolvega, is de groothandel landelijk al goed vertegenwoordigd. Jongere broer Gerrit op ‘t Hof wordt verantwoordelijk voor de vestiging in Wolvega. Daarmee zijn drie broers: Jan, Pieter en Gerrit nu actief binnen het bedrijf. Een spannende en leuke uitdaging voor Gerrit en reden voor RondOm Vandaag om eens te horen hoe het gaat bij de nieuwste vestiging.

De laatste reclame wordt aangebracht en er worden nog wat aanpassingen gemaakt aan het interieur: de hele winkel van wat eerst Bouwmarkt Chris Mayer was, is na de overname volledig op de schop gegaan. De overname van Op ‘t Hof Technische Groothandel zorgt dan ook voor een enorme impuls in de winkel. De houtmaterialen en zagerij mogen dan verdwenen zijn, het huidige assortiment is enorm uitgebreid. Nieuwbakken eigenaar Gerrit op ‘t Hof is enthousiast: “Je kunt hier voor alles op het gebied van gereedschap en ijzerwaren terecht. Denk aan kleine dingen, zoals een sluitringetje M3, tot aan de grootste bouwmachines. Je kunt het zo gek niet bedenken.”

Ook hoeven de trouwe klanten niet bang te zijn dat al het oude materiaal verdwijnt, integendeel: “Alles wat er lag, ligt er nog steeds. Alleen we hebben het assortiment gewoon enorm uitgebreid. Daarnaast blijven ook verkopers Martin en Richard van Bouwmarkt Chris Mayer behouden bij ons bedrijf, waardoor de Wolvegaasters nog altijd de bekende gezichten in de winkel te zien krijgen.”


De nieuwe winkel Op ‘t Hof in Wolvega. - Rob Dijkstra

Inspelen op de regio

Dat laatste is volgens Gerrit tevens de succesformule van het bedrijf. “Ieder gebied heeft zijn eigen voorkeuren en identiteit. Wij hebben geen strakke formule van: zo moet het, maar ieder gebied vraagt weer andere dingen. Daar passen wij ons op aan. Daarin moet je je ook onderscheiden ten opzichte van het internet. Bij ons is alles bijvoorbeeld per stuk te verkrijgen, dat is ergens anders moeilijk. Natuurlijk is ook het nakomen van afspraken en meedenken met klanten erg belangrijk. De klant staat centraal.”

Ieder gebied heeft zijn eigen voorkeuren en identiteit. Daar passen wij ons op aan.

Zo weten vele particulieren het bedrijf in Wolvega al goed te vinden en zijn ook de “vaste klanten” erg positief over de overname. “Het is natuurlijk voor de meeste mensen nog wel even wennen waar alles staat, maar we krijgen al veel leuke reacties over de vernieuwingen hier. Ook van de mensen die er altijd al kwamen. Ze zien dat er veel verandert is en vinden vooral dat het erg overzichtelijk geworden is.”

Verhuurservice en bedrijfskleding

Wat daarnaast ook nieuw is, is de verhuurservice die Op ‘t Hof aanbiedt. “Mocht je bijvoorbeeld gereedschap nodig hebben voor een lastige klus, of betreft het een eenmalig klusje, dan is het logisch dat mensen niet direct een hele gereedschapskist of machine aan willen schaffen. Particulieren of bedrijven hebben de mogelijkheid om materialen bij ons te huren, tegen een passende prijs. Een ideale service voor de lastige, of eenmalige klussen.”

Ook kunnen bedrijven terecht voor het aanschaffen van bedrijfskleding, bedrukt en wel. “Bedrijven kunnen hier kleding uitzoeken waarop logo’s geborduurd of gedrukt kunnen worden. Voor bedrijven is er nu dus de mogelijkheid om dat in Wolvega te doen. Alle kleuren, formaten en logo’s kunnen we drukken en borduren.”

De particulier blijft welkom

Gerrit benadrukt dat ook de particulier bij Op ‘t Hof welkom blijft. “De kleine dingetjes zijn bijvoorbeeld nog altijd per stuk verkrijgbaar. Daarnaast moet je bij veel winkels een minimum bedrag besteden, of een speciale afspraak maken. Dat is bij ons ook niet nodig. Wees dus vooral welkom in onze prachtige nieuwe vestiging!”

De eerste weken zijn in ieder geval een prachtige ervaring voor Gerrit. “Het is erg druk. Veel mensen zijn aan het klussen en hebben materialen nodig. Dat wij daarin kunnen voorzien is prachtig. We maken er wat moois van!”

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 11 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 13 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 16 uur geleden
Afbeelding
Tweede Paasdag: Miniatuur & Modelbouwspektakel Steenwijk Evenement 23 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00
Afbeelding
Beleef een betoverende fair op de Doevenkamp in Oldeberkoop Evenement 27 mrt, 16:00
Afbeelding
Martine Donker (34) uit Appelscha gaat door met bewustwording voor autisme Persoonlijke verhalen 27 mrt, 12:00