Afbeelding

Twee jonge ondernemers ontwikkelen unieke sanitairunits

Zakelijk

DONKERBROEK - Kampeerplekken met een eigen sanitaire ruimte zijn steeds meer in trek. De vraag van campings, van klein tot groot, stijgt dan ook snel. Ook bij Van Hunen Dienstverlening en D. Donker Dienstverlening, die van oorsprong vooral houten tuinhuizen en overkappingen maken, komt een klant met de vraag of zij ook deze sanitaire units kunnen bouwen. Hoewel ze nog geen ervaring hebben met dergelijk werk, gaan ze toch aan de slag: “Wij houden wel van een uitdaging.”

Van Hunen Dienstverlening en D.Donker Dienstverlening is in de omgeving vooral bekend geworden dankzij de mooie houten overkappingen en tuinhuisjes die ze produceren. Het zijn twee jonge ondernemers, die vaak samenwerken. André van Hunen is opgeleid als timmerman, zijn compagnon Dennis Donker als hovenier. Het ondernemerschap bevalt hen wel: “De vrijheid vind ik erg fijn,” vertelt André. “Vooral het feit dat je kan meebewegen met de vraag van de klant. We hoeven ons niet te houden aan vaste bedrijfsprocedures. Als een klant iets nieuws, bijzonders of unieks wilt, dan kunnen wij dat gewoon!”

Niet te veel poespas dus, gewoon aan de slag. Dat is ook de reden waarom zij de tekentafel vaak overslaan: “Je kan wel alles uittekenen, maar vaak zit het in de praktijk toch anders. We vinden het veel fijner om gewoon aan de slag te gaan. Al doende kom je erachter wat niet kan en juist wel.” Dat is ook hoe zij aan de slag gingen met hun nieuwe product; losse sanitairunits voor onder andere campings: “Een klant vroeg ons of wij ook zulke units maakten. Daar hadden wij geen ervaring in, maar we houden van een uitdaging. We zijn gewoon aan de gang gegaan, altijd met de eisen van de klant en onze eigen voorwaarden in ons achterhoofd.”

Het waren een aantal simpele eisen. Ten eerste moesten de sanitairunits goedkoop te produceren zijn, maar ze moeten ook van uitstekende kwaliteit zijn. De units mochten ook niet te groot zijn, maar wel ruimte bieden voor een toilet, een douche en een wastafel. Tenslotte moesten de units makkelijk te onderhouden zijn, goed schoon te maken en makkelijk te verplaatsen zijn. Van Hunen en D. Donker Dienstverlening zijn trots op het eindresultaat: “We zijn net zo lang doorgegaan toe wij en de klant tevreden zijn.”

Het uiteindelijk product is gemaakt van een speciaal soort blikken platen. Hierdoor is de unit stevig, maar ook makkelijk te verplaatsen. Campingeigenaren kunnen de units in het laagseizoen opslaan in een loods, wat ten goede komt aan de levensduur. De units zijn verkrijgbaar in een enkele vorm, en een dubbele en worden aangesloten op riolering, het elektriciteitsnet en de waterleiding . De enkele unit kan geplaatst worden op één plek, de dubbele op de grens tussen twee plekken. Beide gebruikers hebben dan wel hun eigen voorzieningen.”

Dat de units van blik zijn gemaakt, is uniek. De meeste units op de markt worden namelijk vaak met hout gemaakt. “We kwamen er al snel achter dat dat niet ging werken,” ligt André namens de twee ondernemers toe. “Hout is zwaar en duur. Bovendien is het minder hygiënisch.”

Bent u campingeigenaar en heeft u interesse in de sanitairunits van Van Hunen Dienstverlening en D. Donker Dienstverlening? Neem dan vooral contact op! Ze staan u graag te woord en kijken met u naar de mogelijkheden: “We bewegen mee met de klant. Eigenlijk is alles mogelijk.”

Van Hunen Dienstverlening

Adres: Het West 6, 8435 VM Donkerbroek
Telefoonnummer: 06 31388434
Mail:
vanhunendienstverlening@gmail.com

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 4 uur geleden
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 7 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
"Je vindt hier bij Vlomarkt Makkinga hele mooie vintage spullen" Evenement 10 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 14 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 26 april de film Anatomy of a Fall Cultuur 22 apr, 12:00